Η συγκέντρωση που προκαλείται από την εισηγμένη δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες για τη λειτουργία του ανταγωνισμού, σημειώνει η Επιτροπή
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της «ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑ Α.Ε.» από τον Όμιλο AKTOR, καθώς έκρινε ότι, παρά το γεγονός ότι η πράξη εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του νόμου περί ελέγχου συγκεντρώσεων, δεν εγείρονται σοβαρές ανησυχίες ως προς τη διατήρηση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής:
Στις 18 Φεβρουαρίου 2026, η Επιτροπή Ανταγωνισμού (Ε.Α.) σε Τμήμα έλαβε την υπ’αριθ. 900/2026 Απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, η συγκέντρωση η οποία αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία «AKTOR ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ» (πρώην ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ) και με διακριτικό τίτλο «AKTOR ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ», μέσω της εταιρείας «AKTOR ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και με διακριτικό τίτλο «AKTOR ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ», επί της εταιρείας με την επωνυμία «ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Η συγκέντρωση αφορά στις αγορές κατασκευής δημοσίων και ιδιωτικών έργων, στις οποίες δραστηριοποιούνται τα μέρη.
Η Ε.Α. έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 Ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά, ενόψει του αμελητέου επαυξητικού μεριδίου της νέας οντότητας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέα «καμπάνα» της ΡΑΣ σε ΟΣΕ και Hellenic Train
- Η τεχνητή νοημοσύνη ανασχηματίζει τις αερομεταφορές στην Ασία
- Παλιές ταυτότητες: Τέλος τα ταξίδια από 3 Αυγούστου
- Νύχτα αγωνίας στην Πάρο από το ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο
- Εκτός διοικητικού συμβουλίου του Star (Νέα Τηλεόραση Α.Ε.) η Mirjana Solak
- Βουτιά στις ασιατικές αγορές εν μέσω ανησυχιών για ΑΙ και Μέση Ανατολή
- Αλμα στις τιμές του πετρελαίου εν μέσω νέας πολεμικής κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
- Bridge financing έως €7,8 εκατ. από CrediaBank για την τουριστική επένδυση ONYX που κατασκευάζει η Aktor στη Σάνη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








