Εκρινε ότι η συναλλαγή παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011 δεν μεταβάλλει τις ανταγωνιστικές συνθήκες
Το “πράσινο φως” για την εξαγορά της Ευρωκλινικής από τη Generali Hellas, έδωσε σε συνεδρίασή της η ΕπιτροπήΑνταγωνισμού, η οποία έκρινε, ότι η συναλλαγή παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011 δεν μεταβάλλει τις ανταγωνιστικές συνθήκες.
Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού:
Στις 03 Νοεμβρίου 2025, σε συνεδρίασή της σε Τμήμα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έλαβε την υπ’ αριθ. 892/2025 Απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, η συγκέντρωση, η οποία αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία «GENERALI HELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» επί της εταιρείας «ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του Ν. 3959/2011.
Η συγκέντρωση αφορά τις σχετικές αγορές υπηρεσιών των ιδιωτικής ασφάλισης υγείας και των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας – διαγνωστικών κέντρων, όπου παρουσιάζονται κάθετες σχέσεις στις δραστηριότητες των επιχειρήσεων που μετέχουν στην συναλλαγή.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα μικρά μερίδια αγοράς των συμμετεχουσών επιχειρήσεων, έκρινε ότι η συναλλαγή παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011 δεν μεταβάλλει τις ανταγωνιστικές συνθήκες. Συνεπώς η υπό κρίση συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές που δραστηριοποιούνται οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκή πατέντα και νέα επιστημονικά δεδομένα για το Hepatrat της UNI-PHARMA στη λιπώδη νόσο του ήπατος
- Αλμα εσόδων στα 1,41 δισ. δολάρια (από 827,5 δισ.) το δ’ τρίμηνο για την Palantir
- Alpha Bank: Στο 7,25% η δυνητική συμμετοχή της JPMorgan
- Η Κίνα ηγείται του αγώνα κατά των κρυφών χειρολαβών των αυτοκινήτων
- Παραλίες: Περίπου 3.250 δημοπρασίες θα πραγματοποιηθούν για ενοικίαση – Μέχρι 21 Μαρτίου οι αιτήσεις
- Ολοκληρωμένες λύσεις εξαρτημάτων για επαγγελματικά συστήματα οροφής από την LG Electronics
- ΤτΕ: Αυξήθηκε η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια το δ’ τρίμηνο 2025 – Πιο χαλαροί οι όροι για τα στεγαστικά
- Euroleague: Εκτός με Ντουμπάι ο Ολυμπιακός (18:00), εντός με Ρεάλ ο Παναθηναϊκός (21:15)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








