Διεθνή

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ: Ζητά δικαστική συνδρομή για να καταθέσει ο Έλον Μασκ για τις μετοχές του Twitter

Αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) στη δικαιοσύνη ώστε να υποχρεωθεί ο δισεκατομμυριούχος να εμφανιστεί ενώπιον της - Στο επίκεντρο οι αγορές μετοχών του πρώην Twitter

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ επιδιώκει να αναγκάσει τον Έλον Μασκ να καταθέσει καθώς ερευνά τις αγορές μετοχών της Twitter Inc. από τον δισεκατομμυριούχο πριν από την εξαγορά της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η ρυθμιστική αρχή της Wall Street δήλωσε ότι ο Μασκ δεν εμφανίστηκε για να καταθέσει τον περασμένο μήνα όπως του ζητήθηκε και ζήτησε από έναν δικαστή να τον αναγκάσει. Η αρχή εξετάζει τις γνωστοποιήσεις του Μασκ σχετικά με τις συναλλαγές μετοχών, σύμφωνα με την αίτηση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

Η SEC ξεκίνησε την έρευνά της τον Απρίλιο του 2022 και έχει ζητήσει χιλιάδες έγγραφα από τον Μασκ και άλλα μέρη, ανέφερε η υπηρεσία. Ο δισεκατομμυριούχος έχει ήδη στείλει εκατοντάδες έγγραφα και κατέθεσε δύο φορές τον Ιούλιο του 2022, σύμφωνα με το αίτημα, το οποίο κάνει λόγο για μια συνεχιζόμενη, μη δημόσια έρευνα.

«Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ήδη λάβει πολλές φορές τη μαρτυρία του κ. Μασκ σε αυτή την άστοχη έρευνα – φτάνει πια», δήλωσε ο Άλεξ Σπύρο, δικηγόρος του Μασκ.

Ο Μασκ συμφώνησε σε συνέντευξη με την SEC τον περασμένο μήνα, ανέφερε το πρακτορείο. Ωστόσο, δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση της 15ης Σεπτεμβρίου, ο Μασκ προέβαλε αρκετές αντιρρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του ότι το Σαν Φρανσίσκο δεν ήταν η κατάλληλη τοποθεσία για αυτήν. Οι ερευνητές πρότειναν νέες ημερομηνίες και συμφώνησαν να μεταφέρουν τη συνέντευξη στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας, κοντά στο σημείο που ζει τώρα ο Μασκ, αλλά στη συνέχεια αρνήθηκε τη συνάντηση.

Πριν εξαγοράσει όλο το Twitter, ο Μασκ αγόρασε μερίδιο 9,2% στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης τον Μάρτιο του 2022. Στη συνέχεια αποκάλυψε τη συμμετοχή του στην SEC τον Απρίλιο. Οι κανόνες της αρχής απαιτούν από τα περισσότερα άτομα που αγοράζουν περισσότερο από το 5% μιας δημόσιας εταιρείας να το αποκαλύπτουν εντός 10 ημερών.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu