Εισήγηση να δοθεί στο έργο Gregy το καθεστώς του έργου αμοιβαίου συμφέροντος (Project of Mutual Interest)
Τη σημασία ένταξης του GREGY, της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Αιγύπτου στη λίστα των έργων αμοιβαίου συμφέροντος της ΕΕ υπογράμμισε ο επίτροπος Διεύρυνσης και Γειτονίας, Όλιβερ Βαρχέλι κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ και τον επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας στις Βρυξέλλες.
Όπως είπε ο κ. Βαρχέλι μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ – Αιγύπτου, το Κάιρο «μπορεί να γίνει όχι μόνο αξιόπιστος προμηθευτής αερίου αλλά και αξιόπιστη πηγή ανανεώσιμης ενέργειας».
«Γι αυτό τον λόγο υπογραμμίσαμε από την πλευρά μας τη σημασία της απόφασης που πήραμε να δώσουμε το καθεστώς του έργου αμοιβαίου συμφέροντος (Project of Mutual Interest) στο Gregy, την ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου και αυτό το καθεστώς μπορεί να δημιουργήσει επιχειρηματικές ευκαιρίες και επίσης χρηματοδοτικές ευκαιρίες γι’ αυτό το πρόγραμμα»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”: Ανετη νίκη του “μισού” ΠΑΟ επί της Παρτίζαν με 92-81
- Κωτσόβολος: Επεκτείνεται στον ευρύτερο κατασκευαστικό κλάδο
- Intel: Τα 5 δισ. δολάρια της Nvidia εκτόξευσαν 30% τη μετοχή
- Ευρωζώνη: Μειώθηκε στα 28 δισ. ευρώ το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών τον Ιούλιο
- BoE: Αφησε αμετάβλητα στο 4% τα επιτόκια
- Κομισιόν: Με προτροπή Τραμπ προτείνει νέες κυρώσεις στη Ρωσία – Το βάρος σε crypto, τράπεζες και ενέργεια
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ ενισχύεται στα 1,1835 δολάρια
- Πειραιώς: Παραμένουν σημαντικά υψηλότεροι οι δασμοί από αυτούς που ίσχυαν μέχρι και πέρυσι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις