Εισήγηση να δοθεί στο έργο Gregy το καθεστώς του έργου αμοιβαίου συμφέροντος (Project of Mutual Interest)
Τη σημασία ένταξης του GREGY, της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Αιγύπτου στη λίστα των έργων αμοιβαίου συμφέροντος της ΕΕ υπογράμμισε ο επίτροπος Διεύρυνσης και Γειτονίας, Όλιβερ Βαρχέλι κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ και τον επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας στις Βρυξέλλες.
Όπως είπε ο κ. Βαρχέλι μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ – Αιγύπτου, το Κάιρο «μπορεί να γίνει όχι μόνο αξιόπιστος προμηθευτής αερίου αλλά και αξιόπιστη πηγή ανανεώσιμης ενέργειας».
«Γι αυτό τον λόγο υπογραμμίσαμε από την πλευρά μας τη σημασία της απόφασης που πήραμε να δώσουμε το καθεστώς του έργου αμοιβαίου συμφέροντος (Project of Mutual Interest) στο Gregy, την ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου και αυτό το καθεστώς μπορεί να δημιουργήσει επιχειρηματικές ευκαιρίες και επίσης χρηματοδοτικές ευκαιρίες γι’ αυτό το πρόγραμμα»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Jan Κaras: Ο CEO του ΟΠΑΠ επενδύει στην Ελλάδα
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις