Καλά νέα για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού και για τις εισπράξεις φορολογικών εσόδων στα ταμεία του δημοσίου επιφύλασσε ο Οκτώβριος.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα φορολογικά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού τον Οκτώβριο σημείωσαν σημαντική αύξηση και ανήλθαν στα 4,386 δισ. ευρώ από 4,196 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος για τον συγκεκριμένο μήνα.
Η θετική εξέλιξη των φορολογικών εσόδων του προϋπολογισμού δημιουργεί αισιοδοξία στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ που έχει τεθεί για εφέτος. Η επίτευξη του στόχου είναι κρίσιμη για την εκτέλεση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές της χώρας.
Στην αύξηση των φορολογικών εσόδων τον Οκτώβριο εκτιμάται, ότι συνέβαλε σημαντικά και η πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), η προθεσμία για την καταβολή της οποίας έληγε στο τέλος του προηγούμενου μήνα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ουάνγκ Γι (Κινέζος ΥΠΕΞ): Κίνα και Καναδάς θα πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους
- ΑΑΔΕ: Σφραγίστηκαν για δυο χρόνια τρία πρατήρια βενζίνης στην Αττική με «πειραγμένες» αντλίες
- Ζαχαράκη προς πρυτάνεις: «Καθαροί κανόνες, καθαρές ευθύνες»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες εν αναμονή της επιστολής Τραμπ στην ΕΕ για τους δασμούς
- ΟΗΕ: Δεν θα ανανεωθεί η συμφωνία για τις ρωσικές εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων
- Επίδομα 100 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιμόρφωσης
- Τζένσεν Χουάνγκ: Ρευστοποίησε μετοχές της Νvidia αξίας 36,4 εκατ. δολαρίων
- Μητέρα της Μουρτζούκου: «Πίστευα ότι κάτι έχει κάνει στην αδερφή της»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις