Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού επιβεβαίωσε στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σήμερα Κυριακή ότι ολόκληρη η επαρχία Λουχάνσκ της Ουκρανίας «απελευθερώθηκε» από ρωσικές και αυτονομιστικές δυνάμεις.
Η ρωσική προέλαση εκτυλίχθηκε με ταχύτητα, όπως γράψαμε χθες, καθώς έστω και καθυστερημένα, η υποχώρηση των Ουκρανών, υπό τα πυρά των Ρώσων, προκειμένου να αποφύγουν την πλήρη περικύκλωση, μείωσε το βαθμό αντίστασης.
Μετά την πτώση της πόλης η ζώνη του μετώπου μετατοπίζεται πλέον στη γραμμή Σεβέρσκ- Μπαχμούτ. Που σημαίνει ότι μετά και την προηγηθείσα πτώση της δίδυμης πόλης Σεβεροντόνετκς, η ρωσική πλευρά θα έχει ολοκληρώσει την κατάληψη όλης της έκτασης του Λουγκάνσκ, μία από τις δύο περιφέρειες του Ντονμπάς, τις οποίες εξ αρχής διεκδικεί για λογαριασμό των φιλορώσων αυτονομιστών.
Οι εχθροπραξίες θα συνεχιστούν με σφοδρότητα στο έδαφος του Ντόνετσκ, της άλλης περιφέρειας του Ντονμπάς, ενώ καθώς το χιλιομετρικό εύρος της γραμμής του μετώπου στην ευρύτερη περιοχή θα μειωθεί σημαντικά, άγνωστο παραμένει αν το ρωσικό επιτελείο θα αποφασίσει τη μεταφορά στρατευμάτων προκειμένου να πραγματοποιήσει επιθέσεις, είτε στο Νότο (Χερσώνα- Ζαπορίζια) είτε στο Βορρά (Χάρκοβο).
Σοβαρό πρόβλημα για την ουκρανική πλευρά παραμένει το γεγονός ότι οι ενισχύσεις σε βαρέα όπλα και πυρομαχικά από τις χώρες της Δύσης, εξακολουθούν να καταφθάνουν με αργούς ρυθμούς και σε χαμηλές ποσότητες σε σχέση με τις απαιτούμενες.
Έτσι οι Ρώσοι προελαύνουν στηριζόμενοι στη μεγάλη υπεροπλία σε πυροβολικό και αεροπορία, αποδεκατίζοντας και αποδιοργανώνοντας τις αμυντικές θέσεις, με συνεχείς βομβαρδισμούς, έως ότου διασφαλίσουν ότι μπορούν να επιτεθούν και να καταλάβουν έδαφος χρησιμοποιώντας δυνάμεις τεθωρακισμένων και πεζικού, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- FrieslandCampina Hellas: Κέρδη από επιστροφή φόρων για υπόθεση της περιόδου 2004-2007 (αθάνατο ελληνικό δημόσιο)
- Η Ευρώπη σφίγγει τον κλοιό στα δεξαμενόπλοια του «σκιώδους στόλου»
- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε το νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με «καρφιά» προς την κυβέρνηση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600
- Το ChatGPT ενσωματώνεται στο Viber για τους χρήστες στην Ελλάδα
- Fais Group: Στις 30 Ιουλίου η πληρωμή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Attica Πολυκαταστήματα: Στο 70,08% το έμμεσο ποσοστό της Ideal Holdings μετά τη διάθεση μετοχών
- CrediaBank: Από τις 6 Ιουλίου στο ταμπλό οι 583.280 νέες μετοχές
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








