Η κυβέρνηση δίνει μάχη με το χρόνο καθώς έρχεται ένα δύσκολο τριήμερο. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί τελική συμφωνία με τους δανειστές. Υπάρχουν διαφορές στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό, στα δημοσιονομικά μέτρα και στον ΦΠΑ με κύριο σημείο αντιπαράθεσης το πλεόνασμα του επόμενου προϋπολογισμού από το οποίο εξαρτάται η ανάληψη μέτρων.
– Τη Δευτέρα 11 Μαΐου συνεδριάζει το Eurogroup, από το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου προσδοκά μια θετική δήλωση. Με δεδομένο ότι οι δανειστές έχουν ξεκαθαρίσει, ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία έως τις 11 Μαΐου, θέλουν να διαπιστωθεί πρόοδος στο Brussels Group και το Euroworking Group, ώστε οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να αναγνωρίσουν την πρόοδο και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της Ελλάδας.
– Την Τρίτη, στις 12 Μαΐου, η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τη νέα δόση, ύψους 750 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν ανησυχίες για αδυναμία πληρωμής.
– Την Τετάρτη 13 Μαΐου συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με σκοπό την απόφαση για παράταση της παροχής έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Για διακοπές στην Ελλάδα επέστρεψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
- Τουρκία: Συνελήφθησαν άλλοι τρεις δήμαρχοι της αντιπολίτευσης
- Λουκέτο 48 ωρών σε beach bar στην Άφυτο για καταπάτηση αιγιαλού
- Ανοίγει ο δρόμος για το έργο Καλλονή – Πέτρα στη Λέσβο
- Συμφωνία ΚΑΕ Ολυμπιακός με τον εφοπλιστή Τσάκο
- Εκτός κινδύνου από τη φωτιά ο οικισμός της Αλυκής
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέλη της πολιτικής γραμματείας
- Αλυκή Βοιωτίας: Σε εξέλιξη φωτιά – Στάλθηκε 112 για εκκένωση
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις