Αξιόλογες βροχοπτώσεις προβλέπονται σε μεγάλο μέρος των Βαλκανίων, της Νότιας Ιταλίας και της Τουρκίας μέχρι το Σάββατο
Ασταθής με ισχυρές βροχές, κεραυνούς και καταιγίδες, θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με το meteo να προειδοποιεί και για αυξημένο κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει υπάρχει μια ασυνήθιστη για την εποχή ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς μια «Ψυχρή Λίμνη» (δηλαδή μια αποκομμένη μάζα σχετικά ψυχρών αερίων μαζών) επηρεάζει την περιοχή μας.
Αξιόλογες βροχοπτώσεις προβλέπονται σε μεγάλο μέρος των Βαλκανίων, της Νότιας Ιταλίας, και της Τουρκίας μέχρι το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024.
Χάρτης με τις περιοχές που θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα
Στον χάρτη που ακολουθεί η έκταση της «Ψυχρής Λίμνης» αποδίδεται με γαλάζιες και μπλες αποχρώσεις. Τα εικονίδια καταιγίδες υποδεικνύουν τις περιοχές που θα δεχθούν έντονα καιρικά φαινόμενα την Πέμπτη 29/08/2024.

Χάρτης του meteo
Ραγδαίες βροχές, μεγάλος αριθμός κεραυνών
Στη χώρα μας, ήδη η παρουσία των ψυχρών αερίων μαζών πάνω από τις θερμές επιφανειακές αέριες μάζες δημιουργούν συνθήκες αστάθειας, δηλαδή ευνοούν τη δημιουργία καταιγίδων κυρίως πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές τις απογευματινές ώρες. Από την Πέμπτη 29/8 και τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο 31/8 προβλέπεται ενίσχυση της αστάθειας, με καταιγίδες να επηρεάζουν μεγάλο μέρος της χώρας.
Με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα (Τετάρτη 28/8), η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων είναι μικρή, όμως θα είναι αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων, καθώς προβλέπεται μεγάλη ραγδαιότητα βροχοπτώσεων και μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών εκκενώσεων.
Ο επόμενος χάρτης δείχνει το συνολικό ύψος βροχής σε χιλιοστά που προβλέπει το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 30/8.

Προγνωστικός χάρτης αθροιστικού ύψους βροχόπτωσης μεταξύ Τετάρτης 28 και Παρασκευής 30 Αυγούστου 2024, από το αριθμητικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά και θα κυμανθεί κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Όπως σημειώνει το meteo «το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» προκαλεί συνθήκες στην ατμόσφαιρα οι οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθούν με μεγάλη ακρίβεια από τα προγνωστικά μοντέλα, κάτι που προκαλεί αβεβαιότητα ως προς το ποιες περιοχές θα δεχθούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στη διεύθυνση της Eurostat ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστική Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)
- Προς ψήφιση το νομοσχέδιο για αναβάθμιση και αγορά πρόσθετης Belharra
- Ευρύτερος ο ρόλος του Δρ. Συμεών Σιδηρόπουλου στη JTI Hellas
- My market: Επένδυση 4 εκατ. ευρώ το νέο κατάστημα στη Ξάνθη
- Αίτημα για ελληνικά Mirage στην Ουκρανία
- Xαλυβουργία Ελλάδος: Ελαφρά αύξηση κύκλου εργασιών το 2024, στα 82 εκατ. ευρώ τα δάνεια
- Σταϊκούρας, Σιάσος και Διαμαντοπούλου στη Λάρνακα
- Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του δισεκατομμυριούχου Στενγκέλοφ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις