Η Άγκυρα είναι έτοιμη να στηρίξει τις προσπάθειες της Συρίας για ανοικοδόμηση με όποιον τρόπο μπορεί, διαμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος
Η Τουρκία ανοίγει τη συνοριακή πύλη Γιαϊλαντάγκι με τη Συρία για να διαχειριστεί την ασφαλή και εθελούσια επιστροφή των εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων που φιλοξενεί, δήλωσε τη Δευτέρα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να στηρίξει τις προσπάθειες της χώρας για ανοικοδόμηση με όποιον τρόπο μπορεί.
Σε δηλώσεις που έκανε μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν προειδοποίησε παράλληλα ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να εμφανιστούν στα σύνορά της νέα τρομοκρατικά στοιχεία.
Ο Ερντογάν τόνισε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας σε συριακά εδάφη είχαν ως αποκλειστικό στόχο την προστασία της χώρας έναντι τρομοκρατών. Η Τουρκία δεν έχει το βλέμμα της στα εδάφη κάποιας άλλης χώρας, υπογράμμισε.
Όσον αφορά τον Άσαντ, ο Ερντογάν ανέφερε ότι αυτός και το καθεστώς του δεν αποκρίθηκαν στις εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο. Ο Άσαντ διέφυγε από τη Συρία αφήνοντας τη χώρα διαλυμένη, πρόσθεσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τι απάντησε το TikTok στις κατηγορίες της Κομισιόν και γιατί μιλάει για σύγκρουση κανονισμών
- Reliance: Ο ινδικός πετρελαϊκός κολοσσός συμμορφώνεται με τις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία
- Πειραιώς: Πρόγραμμα διάθεσης έως 10,7 εκατ. δωρεάν μετοχών σε στελέχη και εργαζομένους
- Παλαιστινιακές οργανώσεις: Συμφωνία για προσωρινή επιτροπή τεχνοκρατών στην διακυβέρνηση της Γάζας
- Σύσκεψη Μητσοτάκη – ΕΥΔΑΠ στο Μαξίμου για την λειψυδρία στην Αττική
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με μικρά κέρδη – Νέο ιστορικό υψηλό για FTSE 100
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πρώτοι 11 συλληφθέντες – Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα
- Ιταλικά ΜΜΕ: Διαπραγματεύσεις για πώληση στον Antenna της La Repubblica και ραδιοφωνικών σταθμών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








