Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι δεν έχει εγκαταλείψει την πολιτική της κατοχής
Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει ευθύνες στο Παλαιστινιακό ως εγγυήτρια χώρα, επανέλαβε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής των Κυβερνήσεων (World Governments Summit, WGS), στο Ντουμπάι.
Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι δεν έχει εγκαταλείψει την πολιτική της κατοχής, του σφετερισμού και της καταστροφής εδώ και δεκαετίες και, εάν επιθυμεί διαρκή ειρήνη στην περιοχή, «πρέπει να εγκαταλείψει τα επεκτατικά όνειρα και να αναγνωρίσει την ύπαρξη ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με βάση τα σύνορα του 1967».
«Κάθε βήμα που θα γίνει θα μείνει ατελέσφορο και το πρόβλημα δεν θα λυθεί χωρίς τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967, κυρίαρχου και γεωγραφικά ενιαίου με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ» ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Στο σημείο αυτό ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε πως «ο δρόμος για την ειρήνη, την ηρεμία και την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή μας περνάει μέσα από την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους τονίζοντας: «Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε πει ότι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε ευθύνη, μεταξύ άλλων και ως εγγυητές, για την εγκαθίδρυση και τη διασφάλιση της ειρήνης μαζί με τις άλλες χώρες της περιοχής».
«Έχουμε καταβάλει, καταβάλλουμε και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Φιλοξενούμε συνολικά 380 ασθενείς και 344 συνοδούς τους στην Τουρκία και προσφέρουμε τη θεραπεία τους. Δεν θα αφήσουμε ποτέ τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας απροστάτευτους, αβοήθητους και μόνους» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Παράλληλα υποστήριξε ότι σήμερα υπάρχει μια Τουρκία με αναπτυσσόμενη οικονομία, ισχυρές υποδομές, αυξανόμενη αποτελεσματικότητα στη διεθνή σκηνή και καινοτομίες στον τομέα της άμυνας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 2025
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - Οικονομική έκθεση QUALITY & RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- Ρ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ - Οικονομική έκθεση Ρ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)
- Το ρεσάλτο του Ισραήλ στην Κρήτη σε πλοιάρια που πήγαιναν βοήθεια στη Γάζα και οι ευχαριστίες προς την ελληνική Κυβέρνηση
- Ο ΔΣΑ ζητά την παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών
- Το Ιράν απειλεί με «μακρά και επώδυνα» πλήγματα εάν οι ΗΠΑ επαναλάβουν επιθέσεις
- Πρόταση προανακριτικής κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για Λιβανό και Αραμπατζή λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Στο ΠΑΣΟΚ προσχώρησε ο Νικόλας Φαραντούρης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








