"Ο χρόνος θα δείξει πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και πότε θα φτάσουμε στο στάδιο της προμήθειας των αεροσκαφών"
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς, στην Κωνσταντινούπολη, διαπίστωσε ότι μπορούν να γίνουν θετικά βήματα όσον αφορά το Eurofighter και ότι «τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και η Γερμανία διάκεινται θετικά» ως προς την εξέλιξη αυτού του προγράμματος.
«Ο χρόνος θα δείξει πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και πότε θα φτάσουμε στο στάδιο της προμήθειας των αεροσκαφών» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής του από το Καζάν της Ρωσίας, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS..
«Από τώρα και στο εξής, οι αρμόδιοι υπουργοί συνάδελφοί μας θα συνεχίσουν τις αμοιβαίες συναντήσεις τους. Το θέμα δεν περιορίζεται μόνο στο Eurofighter. Περιλαμβάνει επίσης την αγορά εξαρτημάτων και μηχανημάτων σε πολλούς τομείς που σχετίζονται με τις Ναυτικές Δυνάμεις, τις Χερσαίες Δυνάμεις και τις Αεροπορικές Δυνάμεις.
Χάρη στα βήματα που έχουμε κάνει στην αμυντική βιομηχανία, καλύπτουμε τις ανάγκες μας σε μεγάλο βαθμό μόνοι μας. Ωστόσο, χρειαζόμαστε χρόνο για ορισμένα είδη. Προσπαθούμε να καλύψουμε αυτά τα είδη κυρίως από τους συμμάχους μας.
Ο χρόνος θα δείξει πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και πότε θα φτάσουμε στο στάδιο της προμήθειας των αεροσκαφών. Ελπίζουμε ότι δεν θα πάρει πολύ χρόνο» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις