Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε στον Ουκρανό ομόλογό του ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει μια συνάντηση σε επίπεδο ηγετών
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εν όψει και της συνάντησης των Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αλάσκα, στις 15 Αυγούστου, όπου θα τεθεί μεταξύ των προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας το θέμα του πολέμου στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει μια συνάντηση σε επίπεδο ηγετών και ότι πιστεύει ότι η σύσταση ομάδων εργασίας στους τομείς της στρατιωτικής, ανθρωπιστικής και πολιτικής συνεργασίας θα ανοίξει τον δρόμο για μία τέτοια σύνοδο.
Ο πρόεδρος Ερντογάν επισήμανε επίσης ότι θεωρεί σημαντική την πρόοδο που επιτεύχθηκε στις απευθείας συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη και εξέφρασε την ελπίδα ότι στους επόμενους γύρους θα επιτευχθούν σημαντικά αποτελέσματα για μία συμφωνία εκεχειρίας, που θα οδηγήσει σε μόνιμη ειρήνη.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο προέδρων πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Ζελένσκι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Tελευταία αγωνιστική με 18 μεγάλες μάχες (22:00) για την πρόκριση στο Champions League
- ΟΔΔΗΧ: Στο 1,74% ανέβηκε το επιτόκιο στα 3μηνα έντοκα γραμμάτια για 400 εκατ. ευρώ
- ΑΛΟΥΜΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Παροχή άδειας για σύναψη συναλλαγής με συνδεδεμένο μέρος (κατ’ άρθρο 101 παρ. 2 και 3 του Ν. 4548/2018)
- ΕΚΤ: Η καθαρή αποταμίευση στην ευρωζώνη μειώθηκε στα 863 δισ. ευρώ το γ΄τρίμηνο 2025
- Ταυτοποιήθηκαν οι επτά νεκροί φίλοι του ΠΑΟΚ – Με αεροσκάφος η διακομιδή τους στην Ελλάδα
- ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε σε υψηλό 11 ετών και προκαλεί ανησυχία στην Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας
- Πτώση 6% για την LVMH μετά τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








