Επικαιρότητα

ΕΣΗΕΑ κατά Γρηγόρη Δημητριάδη

Ο ανηψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος ήταν διευθυντής στο πρωθυπουργικό γραφείο και παραιτήθηκε λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αντίθεσή του στην πρακτική των αγωγών του Γ. Δημητριάδη που στόχο έχουν να εκφοβίσουν τους δημοσιογράφους 

Ανακοίνωση εξέδωσε την Πέμπτη η ΕΣΗΕΑ (Ενωσης Συντακτών Ημερήσια Εφημερίδων Αθηνών) κατά του Γρηγόρη Δημητριάδη, ανηψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην επικεφαλής του Γραφείου του, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αντίθεσή του στην πρακτική των αγωγών του Γ. Δημητριάδη που στόχο έχουν να εκφοβίσουν τους δημοσιογράφους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει, για μια ακόμη φορά, την πλήρη αντίθεσή του στην πρακτική των αγωγών, οι οποίες έχουν ως στόχο να εκφοβίσουν τους δημοσιογράφους και να περιορίσουν την Ενημέρωση. Το τελευταίο διάστημα, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος οδηγήθηκε σε παραίτηση από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης όταν ξεκίνησε η δημοσιογραφική έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών, έχει εξαπολύσει καταιγισμό νέων αγωγών εναντίον πολλών δημοσιογράφων και Μέσων Ενημέρωσης και μάλιστα με υπέρογκες και εξοντωτικές αξιώσεις.

Η πρόσφατη πολιτική συμφωνία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υιοθέτηση νομοθεσίας, η οποία προστατεύει τους δημοσιογράφους από τις στρατηγικές αγωγές προς αποθάρρυνση της συμμετοχής του κοινού (SLAPP), δικαιώνει τον αγώνα της ΕΣΗΕΑ, της Διεθνούς Ομοσπονδίας και των δημοσιογράφων όλης της Ευρώπης ενάντια στην παρεμπόδιση της Ενημέρωσης για θέματα δημοσίου συμφέροντος.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu