Ούτε τις 890 μονάδες φοβήθηκε το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο σήμερα «πέταξε» στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2018, λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση τόσο από τη μετοχή της ΔΕΗ, όσο και από τίτλους που έχουν να αναμένουν πολλά από την επικείμενη αλλαγή της κυβέρνησης την προσεχή Κυριακή.
Ειδικότερα, γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,93% στις 891,31 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 875,08 μονάδων (+0,07%) και 891,31 μον. (+1,93%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 108,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 43,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 5 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 1,89%, στις 2.269,70 μονάδες, ενώ στο +0,73% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.360,42 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,86% στις 817,16 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ έκλεψε την παράσταση με το +15,07% που σημείωσε, ενώ ο Ελλάκτωρ, αν και καθυστέρησε να μπει στον κύκλο της ανόδου, έκλεισε στο +5,20%. Κέρδη 3,52% σημείωσε ο Φουρλής, η Motor Oil ενισχύθηκε κατά 3%, ενώ άνω του 2% ήταν η άνοδος σε ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, Τιτάν, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Σαράντης, Aegean, Coca Cola, Jumbo, Εθνική και ΕΧΑΕ.
Τα κέρδη σε Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ και Cenergy ξεπέρασαν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank και ΟΤΕ. Χωρίς μεταβολή η Βιοχαλκο, ενώ η Λάμδα και η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισαν με απώλειες μόλις 0,11% και 0,18% αντίστοιχα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εγκρίθηκαν οι αμοιβές της CEO του ΔΕΣΦΑ: €1,67 εκατ. για τρία χρόνια
- Επιτροπή για ιαματικό τουρισμό συστήνει το Υπ. Τουρισμού
- Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ: Τι ισχύει για την ανάκληση άδειας στη Λάρισα
- Η Βαρκελώνη αυξάνει τον τουριστικό φόρο στα 15 ευρώ ανά διανυκτέρευση για να χρηματοδοτήσει τη στέγαση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη, βαριές απώλειες 12,7% για Diageo
- Υπουργικό Συμβούλιο: Νομοσχέδια για παράνομο στοίχημα και συντάξεις Δημοσίου
- ΕΚΤ: Ενέκρινε τον Μπόρις Βούιτσιτς για την θέση του νέου αντιπροέδρου
- ΥΠΕΘΟ: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ερευνά παραβιάσεις δικαίου στη ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






