Σε έλλειμμα-ρεκόρ κινήθηκε το εμπορικό ισοζύγιο της ευρωζώνης τον Μάρτιο, όπως μεταδίδει το Reuters. Το εμπορικό έλλειμμα αγαθών ανήλθε σε 16,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. Έναν χρόνο πριν, είχε καταγράψει πλεόνασμα 22,5 δισ. ευρώ ενώ έναν μήνα πριν είχε έλλειμα ύψους 7,6 δισ. ευρώ. Τον φετινό Μάρτιο, ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψε εμπορικό έλλειμμα 27,7 δισ.
Οι εξαγωγές αγαθών από την ευρωζώνη προς τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε 250,1 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2022, σημειώνοντας αύξηση 14% σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 35,4% σε ετήσια βάση φτάνοντας τα 266,5 δισ. ευρώ. Το εμπόριο εντός της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 21,2% από τον Μάρτιο του 2021 στα 236,8 δισ. ευρώ.
Οι εξαγωγές της ΕΕ των 27 αυξήθηκαν 12,8% ετησίως στα 220,5 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, ενώ οι εισαγωγές έφτασαν στα 248,2 δισ. τον ίδιο μήνα, σημειώνοντας άλμα 40,4% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2021.
Το ενδοκοινοτικό εμπόριο ανήλθε σε 368,7 δισ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 19,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- MENS Α.Ε.: Επένδυση 12,5 εκατ. για δημιουργία κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας
- Jumbo: Αύξηση 8% των πωλήσεων στο 10μηνο του 2025
- Γερμανία – Βολιβία: Συνεργασία με έμφαση σε λίθιο και σπάνιες γαίες
- Αρβανιτάκης Fruit: Σε καθεστώς ενίσχυσης επενδυτικό της σχέδιο στον κλάδο της αγροδιατροφής
- Επίδομα θέρμανσης: Πρεμιέρα σήμερα 10/11 – Τα βήματα στην πλατφόρμα myΘέρμανση
- Blue Origin: Ανέβαλε την εκτόξευση του πυραύλου New Glenn λόγω κακοκαιρίας
- Γκολφ Αφάντου, Ρόδος (Μήτση): Τα επόμενα βήματα μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων
- Πέντε φάκελοι για το ΣΔΙΤ €350,55 εκατ. του νέου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (Θεαγένειο)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








