Η Estee στηρίζει περίπου το 36% των ετήσιων εσόδων της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού
Η εταιρεία καλλυντικών Estee Lauder ανακοίνωσε μείωση των ετήσιων κερδών της, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, καθώς η MAC “παλεύει” με μια πιο αργή από την αναμενόμενη ανάκαμψη στη λιανική πώληση σε αεροδρόμια και ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ασίας. Η Estee στηρίζει περίπου το 36% των ετήσιων εσόδων της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Η εταιρεία αναμένει τώρα για το σύνολο του 2024 προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή μεταξύ 2,17 και 2,42 δολαρίων, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψή της για 3,50 έως 3,75 δολάρια.
Μερικές από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εταιρείες καλλυντικών, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής L’Oreal, έχουν επισημάνει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης στην Ασία, ιδίως στην Κίνα, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αγωνίζεται να αναζωογονήσει την εγχώρια ζήτηση μετά την πανδημία.
Το περασμένο τρίμηνο, η Estee είχε ανακοινώσει ανάκαμψη στο ταξιδιωτικό λιανεμπόριο της Ασίας, δηλαδή στις πωλήσεις που πραγματοποιούνται σε αεροδρόμια ή ταξιδιωτικούς προορισμούς, κάτι που όμως ήταν παροδικό καθώς οι λιανικές πωλήσεις στα συγκεκριμένα σημεία, δέχθηκαν εκ νέου ισχυρές πιέσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
- Την Παρασκευή 2/5 η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία
- Υπέγραψαν ΗΠΑ και Ουκρανία για τα ορυκτά
- Πρωτομαγιά: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα, πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πρωτομαγιά
- Ειρωνεία Τραμπ για Πάουελ (FED): «Εγώ καταλαβαίνω πολύ καλύτερα τα επιτόκια»
- Χρηματοδότηση 13,5 εκατ. ευρώ για στήριξη της δημοσιογραφίας από την ΕΕ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις