Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) επιβεβαιώνει την πλήρη δέσμευσή της να υποστηρίξει επενδύσεις από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΤΕπ.
«Αυτό περιλαμβάνει, αντίθετα με τα όσα αναφέρονται σε πρόσφατα δημοσιεύματα, τη χρηματοδότηση επενδύσεων από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέσα από τοπικούς φορείς», υπογραμμίζει η ΕΤΕπ, η οποία σημειώνει ότι σε αυτή τη φάση, οι εκταμιεύσεις δανείων από την ΕΤΕπ προς την Ελλάδα συνεχίζονται και δεν επηρεάζονται από κανένα παράγοντα, εκτός από τις διοικητικές και συμβατικές συνθήκες που περιλαμβάνονται σε κάθε συμφωνία αλλά και στα συστήματα και τους μηχανισμούς που τα διέπουν.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ΕΤΕπ έχει αποδείξει την ισχυρή στήριξή της για επενδύσεις στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια. Η ΕΤΕπ έχει δώσει 7,7 δισ. ευρώ για μια ευρεία δέσμη βιώσιμων προγραμμάτων που δημιούργησαν θέσεις απασχόλησης και υποστήριξαν την οικονομική δραστηριότητα σε αυτούς τους «προκλητικούς καιρούς», όπως αναφέρεται στη ανακοίνωση.
Συνολικά, από το 2008 όταν ξεκίνησε η κρίση, έχουν δοθεί πάνω από 11 δισ. ευρώ. Οι επενδύσεις που υποστηρίζονται από την ΕΤΕπ στην Ελλάδα αφορούν, μεταξύ άλλων, την παιδεία, την ενέργεια, τις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες, προγράμματα ύδρευσης και αστικής ανάπτυξης, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΤΕπ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στις φλόγες εγκαταστάσεις πετρελαίου στο Ιράν και μονάδα αφαλάτωσης
- Χρυσοχοΐδης: Προστατεύουμε τις κρίσιμες υποδομές, αλλά και δομές ξένων αντιπροσωπειών στην Ελλάδα
- Reuters: Η ΕΕ εξετάζει τρόπους για άμεση μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία
- Και η Βρετανία ετοιμάζεται να στείλει αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή
- Ιράν: Χωρίς πρόσβαση οι πολίτες στο διαδύκτιο για δεύτερη εβδομάδα
- Καραμανλής από Ξάνθη: «Απαραίτητος ο διακανονισμός των κόκκινων δανείων των αγροτών»
- Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης
- Cyprus Mail: Η Τουρκία στέλνει την Κυριακή (8/3) τέσσερα F-16 στα κατεχόμενα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








