Σημαντικά χαμηλότερα της αρχικής καθοδήγησης το επιτόκιο για τον τίτλο που λήγει το 2035 και έχει δικαίωμα επαναγοράς το 2030
Χαμηλότερα έναντι της αρχικής καθοδήγησης ορίστηκε το επιτόκιο για τον τίτλο Tier 2 λήξης το 2035 (με δικαίωμα ανάκλησης τον Ιούνιο του 2030) που εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα, με την αρχική καθοδήγηση να κάνει λόγο για επιτόκιο στο 6,25%, που εντέλει έκλεισε στο 5,875%. Οι προσφορές ξεπέρασαν το 1,75 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα έδωσε mandate σε Commerzbank, Goldman Sachs Bank Europe SE, Intesa Sanpaolo S.p.A, J.P. Morgan SE, Morgan Stanley Europe SE και Natixis, για την έκδοση του τίτλου με ωρίμανση σε 11,25 χρόνια και δικαίωμα ανάκλησης στα 6,25 χρόνια.
Παράλληλα, τρέχει και η προαιρετική πρόταση εξαγοράς, έναντι μετρητών, των ομολογιών €400.000.000 Μειωμένης Εξασφάλισης (Tier 2) που λήγουν το 2029.
Όπως επισημαίνει η τράπεζα, ο διακανονισμός της Πρότασης Εξαγοράς και η ολοκλήρωση έκδοσης των Νέων Ομολογιών θα λάβουν χώρα την ίδια ημέρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χούθι: Νέα επίθεση με drones στο διυλιστήριο της Aramco στη Τζαζάν
- Αεροδρόμια ΥΠΑ: Νέα υψηλά στην επιβατική κίνηση – Άνοδος 5,1% στο επτάμηνο
- Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση κοντά στο στρατόπεδο «Καποτά» στο Μενίδι
- Ευρωπαϊκές αγορές: Αντοχές κοντά στα ιστορικά υψηλά, «βουτιά» στα μέταλλα και ράλι σε Adyen – Maersk
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Η Hellenic Cables αναλαμβάνει από τον ΑΔΜΗΕ έργο 1,5 δισ. ευρώ για τη διασύνδεση Κορίνθου – Κω
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








