Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, με διάρκεια από τις 10 έως και τις 28 Νοεμβρίου, «τρέχει» η Εθνική Τράπεζα, με το πλαφόν της αποζημίωσης να φτάνει έως και τις 200.000 ευρώ για συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες εργαζομένων.
_x000D_
Ειδικότερα, όπως προκύπτει κατόπιν σχετικής ενημέρωσης του Συλλόγου Εργαζομένων στην τράπεζα, η αποζημίωση ορίζεται στις 150.000 ευρώ. Προβλέπονται, ωστόσο, ισχυρότερα κίνητρα αποχώρησης για τους εργαζόμενους άνω των 50 και ακόμη περισσότερο για τους άνω των 55 ετών, με το πλαφόν σε αυτούς να διαμορφώνεται στις 200.000 ευρώ. Συνδυαστικά με το ηλικιακό κριτήριο θα λειτουργεί και ο τομέας απασχόλησης του εργαζόμενου, καθώς έμφαση δίνεται στα καταστήματα του δικτύου, αλλά και σε συγκεκριμένες Υπηρεσίες και Διευθύνσεις, μεταξύ αυτών και η Μονάδα Ιδιωτών.
_x000D_
Όσοι αποφασίσουν να αποχωρήσουν – περί τα τέλη του τρέχοντος έτους – από την ΕΤΕ θα έχουν λαμβάνειν από 15 μεικτούς μηνιαίους μισθούς στους εργαζόμενους της ηλικιακής ομάδας 40 – 44 ετών έως 45 μεικτούς μηνιαίους μισθούς για τους άνω των 55. Έξτρα ποσά εφάπαξ αποζημίωσης θα χορηγεί το πρόγραμμα στους εργαζόμενους στα καταστήματα της περιφέρειας, τα οποία θα ξεκινούν από 15.000 και θα φτάνουν έως τις 70.000 ευρώ για τους εργαζόμενους άνω των 55 ετών.
_x000D_
Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του περασμένου Ιουνίου η ΕΤΕ μετρούσε 7.400 άτομα προσωπικό (8.700 σε επίπεδο Ομίλου) και 332 καταστήματα έναντι 366 στις αρχές του 2021. Αύξηση κατά 2% σε ετήσια βάση, σε 360 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2022, κατέγραψαν οι λειτουργικές της δαπάνες, αποτυπώνοντας τα αυξημένα γενικά και διοικητικά έξοδα και τις υψηλότερες αποσβέσεις λόγω των στρατηγικών της επενδύσεων στον τομέα της πληροφορικής, με επίκεντρο την αντικατάσταση του συστήματος Βασικών Τραπεζικών Εργασιών (Core Banking System). «Η λελογισμένη διαχείριση του κόστους και η περιστολή των δαπανών προσωπικού, ως αποτέλεσμα της μείωσης του προσωπικού της τράπεζας κατά 235 άτομα σε ετήσια βάση, λειτούργησαν αντισταθμιστικά, διατηρώντας το κόστος περιορισμένο», αναφερόταν στη σχετική παρουσίαση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αποστολάκη: Άδικες και απαράδεκτες οι μηνιαίες τραπεζικές χρεώσεις σε απλούς λογαριασμούς
- Softweb: Από 31 Μαρτίου σε διαπραγμάτευση οι 600.000 νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο
- Νέα κοινή εμφάνιση Καραμανλή – Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο (video)
- Οδοντωτός: Στο ΤΕΕ η εκπόνηση μελέτης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
- Titan: Στις 7 Ιουλίου η καταβολή μερίσματος 1,10 ευρώ ανά μετοχή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη, αλλά πάνε για βουτιά τον Μάρτιο
- ΔΝΤ: Ο πόλεμος στο Ιράν απειλεί να προκαλέσει «παγκόσμιο, αλλά ασύμμετρο» σοκ
- Alpha Trust Ανδρομέδα: Στα 8,27 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025 – Αύξηση 205%
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








