Τερματίζεται η διάκριση “holding-τράπεζα” που δημιουργήθηκε με το παλαιότερο εταιρικό σχήμα και επαναφέρει έναν ενιαίο εταιρικό κορμό
Η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (Eurobank Holdings) καλεί τους μετόχους της σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση (ΓΣ) την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025, ώρα 10:00, με μοναδικό θέμα την έγκριση συγχώνευσης της «Τράπεζα Eurobank Α.Ε.» με την «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε.» μέσω απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη, βάσει των ν. 4601/2019, 2515/1997 και 4548/2018. Προβλέπεται επίσης ορισμός εκπροσώπων για την υπογραφή της πράξης συγχώνευσης.
Η συνεδρίαση θα γίνει υβριδικά με φυσική παρουσία στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Ιωλκού 8, Κτήριο Η) και ταυτόχρονη συμμετοχή από απόσταση σε πραγματικό χρόνο. Σε περίπτωση μη απαρτίας, Επαναληπτική ΓΣ έχει οριστεί για Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025, ώρα 10:00.
Η προτεινόμενη συγχώνευση τερματίζει τη διάκριση “holding-τράπεζα” που δημιουργήθηκε με το παλαιότερο εταιρικό σχήμα και επαναφέρει έναν ενιαίο εταιρικό κορμό. Συνήθως τέτοιες κινήσεις απλοποιούν τη διοικητική/κανονιστική δομή, μειώνουν επαναλήψεις διαδικασιών και διευκολύνουν την επικοινωνία με τους επενδυτές.
Για τη συμμετοχή και ψήφο από απόσταση χρησιμοποιείται η διαδικτυακή πλατφόρμα AXIA· προβλέπονται επίσης τηλεδιάσκεψη μέσω Zoom, επιστολική ψήφος πριν από τη ΓΣ και τυπικές διαδικασίες για διορισμό αντιπροσώπου.
Προθεσμίες: επιστολική ψήφος/ηλεκτρονική υποβολή έως 02/12/2025, 10:00, ορισμός αντιπροσώπου έως 01/12/2025, 10:00 (και για τυχόν επαναληπτική έως 09/12/2025, 10:00).
Ημερομηνία Καταγραφής δικαιώματος συμμετοχής και ψήφου ορίζεται η 28 Νοεμβρίου 2025. Τα σχετικά έγγραφα, έντυπα και σχέδια αποφάσεων διατίθενται ηλεκτρονικά από την εταιρεία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φωτιά στη Σαμοθράκη, κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στον Ξηροπόταμο
- Πυροβολισμοί στο Virginia State University: Πέντε τραυματίες
- Τα ΗΑΕ κατηγορούν το Ιράν για επίθεση σε πλοίο της κρατικής εταιρείας του Άμπου Ντάμπι (ADNOC)
- Φωτιά στις Βαμβακές Κορινθίας
- Πυρκαγιά στην Ατσίτσα Σκύρου, 112 για εκκένωση του Αγίου Φωκά
- Αίτνα: Παραμένει ρευστή η κατάσταση στην Κατάνια μετά το χάος στις πτήσεις
- Πέθανε ο Στέφανος Μάνος, 87 ετών
- Σίβηρη Χαλκιδικής: Δικογραφία για τη μεγάλη φωτιά σε εργολάβους και στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








