Στη σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και στο γεγονός πως οδεύουμε προς δεύτερη εκλογική αναμέτρηση με στόχο το κόμμα να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, στέκεται ανάλυση της Eurobank Equities.
Επισημαίνει ότι με βάση τα χθεσινά αποτελέσματα, στις επόμενες εκλογές η ΝΔ μπορεί να επιτύχει άνετη πλειοψηφία, με πάνω από 170 έδρες. Αυτό το σενάριο, από την πλευρά της αγοράς, είναι το καλύτερο δυνατό, εξασφαλίζοντας συνέχεια της πολιτικής, εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομική σύνεση, ενώ αφήνει περιθώρια για αναβάθμιση της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα νωρίτερα από ό,τι αναμένει η αγορά (επόμενος καταλύτης είναι η αξιολόγηση από τη Fitch στις 9 Ιουνίου).
Υποστηρίζουμε ότι οι επενδυτές θα κλίνουν προς μια στάση υπέρ του ρίσκου, μετατοπίζοντας το χαρτοφυλάκιό τους σε μετοχές με υψηλότερο beta, όπως οι τράπεζες και η ΔEΗ, που αναμένουμε ότι θα είναι από τους κύριους ωφελούμενους της ηχηρής νίκης της ΝΔ, σημειώνει. Αντικατοπτρίζουμε την ξεκάθαρη πορεία προς την επαναξιολόγηση των ελληνικών μετοχών προσθέτοντας τη ΔEΗ (σε αντικατάσταση του ΟΤΕ) και την Τράπεζα Πειραιώς στο χαρτοφυλάκιό μας κορυφαίων επιλογών.
Το τελευταίο περιλαμβάνει επίσης τις ΟΠΑΠ, Jumbo και Μυτιληναίος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΑΣΑ: Επαναλειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Χ80 Πειραιάς – Ακρόπολη – Σύνταγμα Express
- Ανδρουλάκης: Τη Δευτέρα 19/05 το αίτημα ΠΑΣΟΚ για προανακριτική επιτροπή
- Ατυχέστατη παρέμβαση Πιερρακάκη – Δεν είναι όλα θέμα χρήματος κύριε υπουργέ
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ ξεσπά εναντίον του Ανώτατου Δικαστηρίου για τους μετανάστες
- Αγορά ακινήτων σε ανάπτυξη: Ανοδος στις τιμές οικοπέδων και επενδυτικές προοπτικές
- Τελικός Κυπέλλου: ΟΦΗ – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ (20.00) με φόντο το τρόπαιο 35 χρόνια μετά
- Σφίγγει ο κλοιός στη Fed: Ο Πάουελ προχωρά σε γενναίες περικοπές προσωπικού
- Eurovision: Απόψε 17/05 ο μεγάλος τελικός – 17η εμφανίζεται η Klavdia με την “Αστερομάτα”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις