Νέα παγκόσμια διάκριση από την FCI
Η Eurobank Factors, 100% θυγατρική της Τράπεζας Eurobank ΑΕ, διατήρησε για 17η συνεχόμενη χρονιά την κορυφαία θέση στην ελληνική αγορά factoring, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Factoring για το 2024.
Παράλληλα, κατέκτησε για ακόμα μία χρονιά διεθνή αναγνώριση από την FCI, αναδεικνυόμενη ως ένας από τους ισχυρότερους παρόχους εξαγωγικού factoring παγκοσμίως.
Με μερίδιο αγοράς 29%, η Eurobank Factors σημείωσε το 2024 ιστορικό υψηλό στον κύκλο εργασιών, με συνολικές εκχωρημένες απαιτήσεις ύψους €7,85 δισ., έναντι 7,45 δισ. το 2023.
Η κερδοφορία ανήλθε σε €26,4 εκατ., παραμένοντας σε υψηλά επίπεδα παρά τις πιέσεις στα περιθώρια, αποτέλεσμα του εντεινόμενου ανταγωνισμού.
Τα χρηματοδοτικά υπόλοιπα στις 31/12/2024 διαμορφώθηκαν σε €964 εκατ., αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση στην ιστορία της Εταιρείας.
Σε διεθνές επίπεδο, η Eurobank Factors απέσπασε τη 2η θέση παγκοσμίως στις υπηρεσίες εξαγωγικού factoring από την FCI – τον κορυφαίο διεθνή οργανισμό της βιομηχανίας factoring με πάνω από 400 μέλη σε 90+ χώρες και ιστορία άνω των 50 ετών.
Η διάκριση ανακοινώθηκε στο 57ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Πρόκειται για τη 10η συνολικά παγκόσμια αναγνώριση που έχει λάβει η Eurobank Factors από την FCI, κατατάσσοντάς την σταθερά ανάμεσα στις πλέον αναγνωρίσιμες εταιρείες του κλάδου διεθνώς.
Η Εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στρατηγικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο αυτοματοποιημένων λύσεων μαζικής εξυπηρέτησης, όπως το Reverse Factoring (Suppliers’ Financing), όπου διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στην ελληνική αγορά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τι σηματοδοτεί η είσοδος της Alter Ego Media στα ζωντανά θεάματα μέσω της εταιρείας του Διονύση Παναγιωτάκη
- Πιερρακάκης στα 20χρονα του Bruegel: «Χρειαζόμαστε μια ενιαία αγορά όχι 27 εκδοχές της»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα μετά τα αμετάβλητα επιτόκια της ΕΚΤ
- Εργαζόμενοι ΕΛΤΑ για κλείσιμο καταστημάτων: Εφαρμόζεται «σχέδιο Αρμαγεδδώνας»
- Placement για το 3,7% των μετοχών της HelleniQ Energy
- CrediaBank: Παραιτήθηκε από το ΔΣ η Δέσποινα Δοξάκη
- Τέμπη: Ξανά διακοπή στη δίκη με τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας
- CPI: Υποχώρηση εσόδων και ζημιογόνο αποτέλεσμα – Σε εξέλιξη εταιρικός μετασχηματισμός
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
 
 







