Η ανάκαμψη των οικονομιών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης συνεχίστηκε και το τέταρτο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με μελέτη της Eurobank με θέμα: «Η συνεχιζόμενη ανάκαμψη της περιοχής στο τελευταίο τρίμηνο 2015 δημιουργεί αισιοδοξία για τις προοπτικές του 2016».
Η επεκτατική νομισματική πολιτική που ακολουθείται από τις Κεντρικές Τράπεζες της ευρύτερης περιοχής, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), την αυξημένη απορροφητικότητα κοινοτικών κονδυλίων και τις σχετικά χαμηλές τιμές ενέργειας που διατηρούν τις πληθωριστικές πιέσεις σε χαμηλά επίπεδα, βοήθησαν να διατηρηθεί η αναπτυξιακή δυναμική και το τέταρτο τρίμηνο, σημειώνεται στην μελέτη.
Οι ρυθμοί ανάπτυξης οι οποίοι καταγράφηκαν κατά το προηγούμενο έτος, ήταν από τους ισχυρότερους στην μετά Lehman Brothers εποχή και ανέδειξαν τις οικονομίες της περιοχής σε σχέση με άλλες αναδυόμενες οικονομίες, αναφέρεται στην ανάλυση.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, κατά το τρέχον έτος, αυξάνονται οι κίνδυνοι του διεθνούς περιβάλλοντος για τις αναδυόμενες αγορές οι οποίοι προέρχονται από την επιβράδυνση της Κίνας και τις εντεινόμενες ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ. Παρά ταύτα, η αναπτυξιακή δυναμική των οικονομιών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω, στο βαθμό που αυτοί οι κίνδυνοι αφήνουν μέχρι τώρα σχετικά ανεπηρέαστη της οικονομία της ευρωζώνης, κύριο εμπορικό εταίρο της περιοχής. Σε αυτό συνηγορούν και τα πρώτα στοιχεία οικονομικού κλίματος που δημοσιεύονται για τις οικονομίες αυτές τους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, εκτιμούν οι αναλυτές της τράπεζας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κομισιόν: Ανακοινώνει νέα κατηγορία αυτοκινήτων με μήκος μέχρι 4,2 μέτρα
- ΔΥΠΑ: Ημέρα καριέρας με πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας στα Ιωάννινα
- ΟΣΕ: Διαψεύδει ότι μπήκε τρένο σε λάθος γραμμή στη Λάρισα – «Καρφί» στην Hellenic Train για μη ενημέρωση επιβατών
- Δήμος Αθηναίων: 13 σφραγίσεις καταστημάτων για αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστου χώρου
- Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Κλειστό το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο)
- Πάνω από 9,5 δισ. ευρώ η αξία των αποθηκευτικών χώρων και logistics parks στην Ελλάδα
- Europa – Conference League: Δύσκολες μάχες για ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ
- Eurostat: Μικρή αύξηση 1% στις πωλήσεις του λιανικού εμπορίου της ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







