Θα συζητηθούν οι μακροοικονομικές εξελίξεις και οι προκλήσεις για τον συντονισμό πολιτικών μεσοπρόθεσμα
Σήμερα Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου θα γίνουν στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στην Ισπανία οι συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.
Ειδικότερα, στη συνεδρίαση του Eurogroup, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζητήσεις για τις μακροοικονομικές εξελίξεις και ανταλλαγή απόψεων με την πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου. Επίσης, θα συζητηθούν οι προκλήσεις για τον συντονισμό πολιτικών μεσοπρόθεσμα.
Αργότερα την ίδια ημέρα, θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του ECOFIN, όπου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι αυξανόμενες χρηματοδοτικές ανάγκες ευάλωτων χωρών και οι προτάσεις για την ενίσχυση του ρόλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Δικτύου Χρηματοοικονομικής Ασφάλειας (Global Financial Safety Net).
Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να έχουν κοινή συνάντηση με τους ομολόγους τους από την Κοινότητα των Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC).
Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν τρόποι περαιτέρω υλοποίησης της επενδυτικής ατζέντας Global Gateway που συμφωνήθηκε από τους ηγέτες της ΕΕ και της CELAC στη σύνοδο κορυφής τον Ιούλιο, καθώς και οι αυξανόμενες χρηματοδοτικές ανάγκες των ευάλωτων χωρών, υπό το πρίσμα της δύσκολης γεωπολιτικής συγκυρίας, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που η ΕΕ μπορεί να διαδραματίσει στον τομέα αυτό.
Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Στο περιθώριο της συνεδρίασης θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μ. Ανατολή: Οι ναυτιλιακές αρχίζουν να αποφεύγουν τα Στενά του Ορμούζ, ενώ αυξάνονται τα ναύλα
- Μαρία Ρίτα Γκάλι (ΔΕΣΦΑ): Οι υποδομές φυσικού αερίου διασφαλίζουν ότι έχουμε αξιόπιστη ενέργεια
- Το smartphone της εταιρείας Τραμπ πιθανότατα θα κατασκευαστεί στην Κίνα
- ΠΑΣΟΚ προς Εισαγγελία του Αρ. Πάγου: Μετά το βαρύ πρόστιμο της Κομισιόν θα ασχοληθεί με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;
- Επ. Ανταγωνισμού: Ενέκρινε την εξαγορά της Sun Force One από Aktor Ανανεώσιμες – Green Line
- Κάπρι: Τσουχτερά πρόστιμα για τους “κράχτες” των καταστημάτων
- Μασούτης: Εγκαίνια στο νέο κατάστημα στην Ηγουμενίτσα
- ΕΚΠΟΙΖΩ: Ψευδοοικολογική ταυτότητα στις αεροπορικές εταιρίες παρά τις βελτιώσεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις