Ο Παναθηναϊκός έχασε μέσα στην έδρα του από την Αρμάνι Μιλάνο με 74 - 87
Βραδιά με… πικρή γεύση για το ελληνικό μπάσκετ στη EuroLeague (6/1/2026), καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός γνώρισαν ήττες που τους κόβουν ρυθμό στη μάχη της πρώτης οκτάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε με 88-80, ενώ οι πράσινοι μετά από κακή εμφάνιση έχασαν από την Αρμάνι Μιλάνο με 87-74.
Ολυμπιακός: άντεξε για 32’, αλλά η Φενέρ «έσφιξε» στο τέλος (88-80)
Το παιχνίδι στην Ülker Sports and Event Hall είχε χαρακτηριστικά μεγάλου ντέρμπι. Ενταση, εναλλαγές και λεπτές ισορροπίες. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά (22-18 στο α’ δεκάλεπτο), όμως η Φενέρμπαχτσε βρήκε τον τρόπο να γυρίσει το μομέντουμ στο δεύτερο μέρος και να «κλειδώσει» τη νίκη με ένα καθαρό τελευταίο δεκάλεπτο (26-18).
Για τον Ολυμπιακό, ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο καλύτερος παίκτης (24 πόντοι, κορυφαίος σε PIR), όμως δεν αρκούσε όταν το ματς μπήκε στην τελική ευθεία και το παιχνίδι άνοιξε σε κατοχές όπου η Φενέρ είχε περισσότερες λύσεις.
Παναθηναϊκός: προβάδισμα στο ημίχρονο, «μπλακ άουτ» στην 3η και 4η περίοδο (74-87)
Στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός έδειξε για ένα ημίχρονο ότι ελέγχει το παιχνίδι. Πήγε στα αποδυτήρια μπροστά (43-38), με καλό τέμπο και καθαρό πλάνο. Στο δεύτερο μέρος, όμως, η Αρμάνι «έκοψε» τον ρυθμό του. Η Μιλάνο γύρισε το ματς με 23-15 στην 3η περίοδο και το «σφράγισε» με 26-16 στην 4η, μετατρέποντας ένα οριακό παιχνίδι σε ήττα 13 πόντων. Για τους Ιταλούς, ο Armoni Brooks (24 π.) έδωσε το scoring punch, ενώ για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Juancho Hernangómez (17 π.) ως πιο παραγωγική λύση. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Λορέντσο Μπράουν έκανε μεγάλο παιχνίδι με 17 πόντους.
Αποτελέσματα ημέρας (6/1/2026)
Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 88-80
Μονακό – Παρτίζαν 101-84
Ερυθρός Αστέρας – Βαλένθια 89-106
Χάποελ Τελ Αβίβ – Ντουμπάι 85-60
Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 74-87
ΑΣΒΕΛ – Ρεάλ Μαδρίτης 69-80
Μπαρτσελόνα – Μακάμπι 93-83
Βίρτους Μπολόνια – Ζαλγκίρις: 83-79
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Amazon: Εξαγοράζει τον δορυφορικό πάροχο Globalstar για 11,6 δισ. δολάρια
- Λαγκάρντ: Η ευρωζώνη βρίσκεται «ανάμεσα στο βασικό και το δυσμενές σενάριο»
- Eurobank: Αντλεί 400 εκατ. ευρώ μέσω senior preferred ομολόγου – Ισχυρή ζήτηση από ξένους επενδυτές
- Χρηματιστήριο: Μεταπασχαλινά κέρδη 2,64%, με τις τράπεζες στο +5,63% και ράλι 9,16% από Aktor
- CrediaBank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία - Γνωστοποίηση Σημαντικών Μεταβολών σε Δικαιώματα Ψήφου, σύμφωνα με το Ν.3556/2007
- Citigroup: Εκτίναξη 42% στα 5,8 δισ. δολάρια τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου
- ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΑΕ - Έκδοση ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους €400 εκατ.
- ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








