Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (+21,1%), την Πορτογαλία (+17,7%) και τη Βουλγαρία (+15,4%)
Το γ΄ τρίμηνο του 2025, οι τιμές των κατοικιών, όπως μετρώνται με τον Δείκτη Τιμών Κατοικιών, αυξήθηκαν κατά 5,1% στη ζώνη του ευρώ και κατά 5,5% στην ΕΕ σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Το β΄ τρίμηνο του 2025, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 5,1% και 5,5% στη ζώνη του ευρώ και στην ΕΕ , αντίστοιχα. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από την , τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Σε σύγκριση με το β΄τρίμηνο του 2025, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 1,6% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο του 2025.

Εξελίξεις τιμών κατοικιών στα κράτη μέλη της ΕΕ
Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, μία χώρα παρουσίασε ετήσια μείωση στις τιμές των κατοικιών κατά το γ΄ο τρίμηνο του 2025 και είκοσι πέντε παρουσίασαν ετήσια αύξηση. Η πτώση καταγράφηκε στη Φινλανδία (-3,1%), ενώ οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (+21,1%), την Πορτογαλία (+17,7%) και τη Βουλγαρία (+15,4%).
Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι τιμές μειώθηκαν σε πέντε κράτη μέλη και αυξήθηκαν σε είκοσι ένα κράτη μέλη. Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (-3,1%), τη Φινλανδία (-2,2%) και τη Σλοβενία (-1,1%), ενώ οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στη Λετονία (+5,2%), τη Σλοβακία (+4,9%) και την Πορτογαλία (+4,1%).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιστορικό υψηλό για τη μετοχή της TSMC μετά τους νέους επενδυτικούς κανόνες της Ταϊβάν
- Νέο συμβόλαιο λοταρίας για τη Bally’s Intralot στη Χιλή από την Polla Chilena de Beneficencia
- Κοβέσι στους Δελφούς: Τα αυτονόητα που έγιναν πολιτικός σεισμός
- Η Lockheed Martin οριστικοποίησε την πώληση 12 μαχητικών F-16 στο Περού
- Η Nike προχωρά σε περικοπή 1.400 θέσεων εργασίας
- Στην Ελλάδα η τούρκικη Hitsoft για έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και η σχέση της με τη VIOHALCO
- Η Νορβηγία προωθεί την απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 16 ετών
- Στα 13,6 δισ. δολάρια τα έσοδα της Intel το α’ τρίμηνο – Ράλι για τη μετοχή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








