Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Γαλλία (0,9%), στην Ιρλανδία (1,4%) και στη Φινλανδία (1,5%)
Μείωση στο 2,3% κατέγραψε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο 2025, από 2,6% που ήταν ένα χρόνο πριν, ενώ οριακή υποχώρηση κατέγραψε και από τον Ιανουάριο που κυμάνθηκε στο 2,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.
Στην Ελλάδα, αντίθετα, επιμένει στο 3%, σχεδόν σταθερός με το 3,1% που ήταν τον Φεβρουάριο του 2024, αλλά και τον Ιανουάριο του 2025.
Παράλληλα, ο ετήσιος πληθωρισμός της ΕΕ κατέγραψε οριακή υποχώρηση στο 2,7% τον Φεβρουάριο του 2025, από 2,8% τον Ιανουάριο, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα (Φεβρουάριος 2024), ήταν επίσης στο 2,8%.
Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Γαλλία (0,9%), στην Ιρλανδία (1,4%) και στη Φινλανδία (1,5%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (5,7%), τη Ρουμανία (5,2%) και την Εσθονία (5,1%). Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2025, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε δεκατέσσερα κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε έξι και αυξήθηκε σε επτά.
Τον Φεβρουάριο του 2025, η υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ προήλθε από τις υπηρεσίες (+1,66 ποσοστιαίες μονάδες, π.μ.), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+0,52 π.μ.), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,14 π.μ.) και την ενέργεια (+0,01 π.μ.).
Αναλυτικά τα στοιχεία της Eurostat
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανοδικές τάσεις στις ασιατικές αγορές, σταθερά δολάριο και ευρώ
- Μινεσότα: Συνελήφθη ο ύποπτος για τη δολοφονία της βουλευτή των Δημοκρατικών
- Μια G7 διαφορετική ξεκινάει στον Καναδά
- Ινδία: Βρέθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί του Boeing 787 που συνετρίβη
- Πανελλήνιες 2025: Τελευταία μέρα εξετάσεων για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ
- Μέση Ανατολή: Στους 224 οι νεκροί από τις Ισραηλινές επιθέσεις – Νέα ομοβροντία πυραύλων από το Ιράν
- Καιρός: Eως τους 33 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές
- Εξαιρετική χρονιά για την Generali Hellas το 2024
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις