Οικονομία

Eurostat: Σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Απρίλιο, αναιμική υποχώρηση 3,2% στην Ελλάδα

Στη φωτογραφία ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο οποίος λαμβάνει χωρίς «συναγωνισμό» τον τίτλο και του πιο αποτυχημένου υπουργού της Κυβέρνησης.

Το 3,2% είναι η έκτη μεγαλύτερη τιμή στην ευρωζώνη

Σταθερός παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωζώνης στο 2,4% τον Απρίλιο του 2024, όπως αναμενόταν, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat, αλλά με τις υποκείμενες πιέσεις στις τιμές να αποκλιμακώνονται, ενώ στην Ελλάδα ο δείκτης τιμών καταναλωτή επιβράδυνε οριακά στο 3,2%  από 3,4% τον Μάρτιο.

Στην Ελλάδα ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε και σε μηνιαία βάση +1% τον Απρίλιο, δηλαδή σε σύγκριση με τον προηογύμενο μήνα Μάριτο.

Με άλλα λόγια πάλι δεν απέδωσαν τα δήθεν μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο οποίος λαμβάνει και τον τίτλο του πιο αποτυχημένου υπουργού.

Στα επιμέρους στοιχεία της μέτρησης στην ΕΕ, ο πληθωρισμός στον κλάδο των υπηρεσιών που στους πρώτους τρεις μήνες παρέμενε επίμονα στο 4% πανευρωπαϊκά έδειξε τάσεις επιβράδυνσης στο 3,7%.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Απρίλιο (3,7%, έναντι 4% τον Μάρτιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,8%, έναντι 2,6% τον Μάρτιο), μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,9%, έναντι 1,1% τον Μάρτιο) και ενέργεια (-0,6%, έναντι -1,8% τον Μάρτιο)googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu