Οικονομία

Eurostat: Στο 3% δείχνει να «τσιμπάει» ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο

Financialreport.gr

Καταγράφει αύξηση από τον Ιανουάριο που ήταν 2,9%, ενώ επανέρχεται στο 3% που ήταν τον Φεβρουάριο πέρυσι - Στο  1,9% στην ευρωζώνη με οριακή αύξηση

Όχι μόνο εξακολουθεί να είναι επίμονος ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, αλλά ο Ενδεικτικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΕνΔΤΚ) καταγράφει νέα οριακή αύξηση στο 3% τον Φεβρουάριο του 2026, σε σχέση με τον Ιανουάριο που ήταν 2,9%, επανερχόμενος στις τιμές του Φεβρουαρίου του 2025 (3%), σύμφωνα με  την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, ενώ νέα οριακή επίσης αύξηση κατέγραψε και ο πληθωρισμός της ευρωζώνης.

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είχε δείξει κάμψη τον Σεπτέμβριο 2025 (1,8%) και τον Οκτώβριο 2025 (1,6%).

Συγκεκριμένα, ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,9% τον Φεβρουάριο του 2026, από 1,7% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στην ευρωζώνη , ο τομέας των υπηρεσιών αναμένεται να έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Φεβρουάριο (3,4%, σε σύγκριση με 3,2% τον Ιανουάριο), ακολουθούμενος από τα τρόφιμα, τα αλκοολούχα ποτά και τον καπνό (2,6%, σταθερό σε σύγκριση με τον Ιανουάριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,7%, σε σύγκριση με 0,4% τον Ιανουάριο) και την ενέργεια (-3,2%, σε σύγκριση με -4,0% τον Ιανουάριο).

 

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu