Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,4%
Στο 2,9% ανήλθε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Νοέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat καταγράφοντας αποκλιμάκωση από το 3,8% του προηγούμενο μήνα.

Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,4% καταγράφοντας μείωση από το 2,9% του Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι πέρυσι ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 10,1%.
Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 3,1% τον Νοέμβριο του 2023, από 3,6% τον Οκτώβριο.Ένα έτος νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 11,1%.
Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στο Βέλγιο (-0,8%), τη Δανία (0,3%) και την Ιταλία (0,6%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Τσεχία (8,0%), την Ουγγαρία (7,7%), τη Σλοβακία και τη Ρουμανία (αμφότερες 6,9%).

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 3,1% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με το 3,6% του Οκτωβρίου και το 11,1% πέρυσι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Που υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Λαμίας, Ιονία Οδό και Ε65
- Συνελήφθη ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ για υπόθεση ναρκωτικών
- Τι πληρώνουν ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ 29 Δεκεμβρίου μέχρι 2 Ιανουαρίου
- Χριστουγεννιάτικο νέο ρεκόρ στη Wall Street
- Νεύρα ο Ερντογάν για την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, εστίασε στη γενοκτονία στη Γάζα
- Ζελένσκι: Άνοιξε τα χαρτιά για του νέου ειρηνευτικού σχεδίου
- «Σφίγγει» η ψηφιακή ιχνηλασιμότητα στα αλκοολούχα
- Αλλαγή στη σύνθεση της Ομάδας Εργασίας για crypto & digital assets
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








