Διεθνή

Eurostat: Το 8,5% στην ΕΕ δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για ένα κανονικό γεύμα το 2024 – Το 34,6% στην Ελλάδα

Financialreport.gr

Το ποσοστό ήταν σημαντικά υψηλότερο για τα άτομα που κινδυνεύουν από φτώχεια, στο 19,4%

Το 2024, το 8,5% του πληθυσμού της ΕΕ δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει ένα γεύμα που περιείχε κρέας, ψάρι ή κάποιο αντίστοιχο χορτοφαγικό γεύμα κάθε δεύτερη μέρα, ποσοστό χαμηλότερο κατά 1,0 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το 2023 (9,5%), σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Το ποσοστό ήταν σημαντικά υψηλότερο για τα άτομα που κινδυνεύουν από φτώχεια, στο 19,4%, από ό,τι για τα άτομα που δεν κινδυνεύουν από φτώχεια (6,4%).

Σε εθνικό επίπεδο, το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια και δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα σωστό γεύμα καταγράφηκε στη Σλοβακία (39,8%), ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία (37,7%), την Ουγγαρία (37,3%) και την Ελλάδα (34,6%) . Από την άλλη πλευρά, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Κύπρο (3,5%), την Ιρλανδία και την Πορτογαλία (και οι δύο 5,1%).

Άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φάνε ένα γεύμα με κρέας, ψάρι ή χορτοφαγικό ισοδύναμο κάθε δεύτερη μέρα, 2024. Ραβδόγραμμα - Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε το πλήρες σύνολο δεδομένων.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu