306.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν την πόλη για τη διοργάνωση ξοδεύοντας χρήματα σε μπαρ, ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα
Ώθηση στην τοπική οικονομία έδωσε ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision που διεξήχθη στο Λίβερπουλ τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που ανατέθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.
Συνολικά, 306.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν το κέντρο της πόλης για τις εκδηλώσεις της διοργάνωσης ξοδεύοντας 54,8 εκατομμύρια λίρες σε μπαρ, ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα.
Τα στοιχεία που τώρα έγιναν γνωστά, ήταν πολύ πάνω από τις προβλέψεις του συμβουλίου για 100.000 επισκέπτες και οικονομική ώθηση 25 εκατομμυρίων λιρών.
Το Λίβερπουλ επιλέχθηκε ως τοποθεσία διεξαγωγής για τους δύο ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό, αφού το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό για λογαριασμό της Ουκρανίας που ήταν ο νικητής του 2022.
Οι τρεις τηλεοπτικές εκπομπές που προβλήθηκαν από το BBC έφτασαν, σύμφωνα με τις μετρήσεις στους δέκτες 162 εκατομμυρίων τηλεθεατών.
Το 42% των επισκεπτών από το εξωτερικό είπε ότι η επίσκεψη του στη συγκεκριμένη πόλη είχε θετικό αντίκτυπο στον τρόπο που έβλεπαν το Ηνωμένο Βασίλειο και το 96% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα συνιστούσε το Λίβερπουλ ως τουριστικό προορισμό.
Σύμφωνα με τον Jean Philip De Tender από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης, από τις πόλεις υποδοχής που έχουν δημοσιεύσει οικονομικά στοιχεία, το Λίβερπουλ είναι η πιο επιτυχημένη μέχρι τώρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Έριδες στους «συντρόφους» από το βιβλίο Τσίπρα πριν ακόμα δημοσιευτεί
- Διαβούλευση για τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή Εποπτείας της Αγοράς: Άκρως ομιχλώδες και προβληματικό νομοσχέδιο
- Entersoftone: Το νέο brand με όχημα το ΑΙ και η έμφαση στην αγορά της Ρουμανίας
- Volkswagen Group και Rivian παρουσιάζουν τη νέα αρχιτεκτονική SDV και το πρώτο όχημα συμπαραγωγής, Volkswagen ID. Every1
- 50 δισ. δολάρια για data centers στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η Anthropic
- Δημοκρατικοί: Ο Τράμπ γνώριζε για τα κορίτσια του Επστάιν – Έδωσαν στη δημοσιότητα emails
- Γαλλία: Πέρασε από τη Βουλή η αναστολή της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης
- Παπαναστασίου (ΥΠΕΝ Κύπρου): Αναζητούμε εξειδικευμένο οίκο για την επικαιροποίηση της τεχνοοικονομικής μελέτης του GSI
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








