Αγορές

Euroxx: Επανεκκίνηση κάλυψης της Autohellas, τιμή – στόχος τα 19 ευρώ

Με έκθεσή της δίνει σύσταση «Overweight» και ανοδικό περιθώριο 40% για τη μετοχή της εταιρείας από τα τρέχοντα επίπεδα

Επανεκκινεί την κάλυψη στην Autohellas η Euroxx και με έκθεσή της δίνει σύσταση «Overweight» και τιμή στόχο τα 19 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή ανοδικό περιθώριο 40% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Πιστεύουμε, εξηγεί, ότι η AutohellasΟΤΟΕΛ +0,30% είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα «ανεξερεύνητα» ονόματα στην ελληνική αγορά. Τελεί υπό διαπραγμάτευση με πολύ χαμηλούς πολλαπλασιαστές (P/E 8,5x, EV/EBITDA 4,6x η πρόβλεψη για το 2024) και με καλό discount έναντι ομοτίμων (20-30% σε όρους EV/EBITDA). Ο υπομοχλευμένος ισολογισμός παρέχει σημαντικά πυρομαχικά για επιταχυνόμενο ρυθμό ανάπτυξης ή/και υψηλότερα μελλοντικά μερίσματα.

Ο συνδυασμός βραχυπρόθεσμων μισθώσεων και μακροπρόθεσμης διαχείρισης στόλου παρέχει σταθερή διαφοροποίηση και ορατότητα κερδών. Η χρηματιστηριακή περιμένει βιώσιμη μεσαία έως υψηλή μονοψήφια αύξηση των εσόδων την περίοδο 2024-26, με γνώμονα τις υγιείς τουριστικές αφίξεις και τη σταθερή ανάπτυξη της μακροχρόνιας μίσθωσης. Το εμπόριο αυτοκινήτων παρέχει μια περαιτέρω διαφοροποίηση στη βάση εσόδων.

Το καθαρό χρέος προς EBITDA εκτιμάται σε 2,2x το 2023, πολύ κάτω από τον μέσο όρο των τυπικών εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων διεθνώς (>3x), οι οποίες συνήθως λαμβάνουν πρόσθετη μόχλευση πέρα από την τιτλοποίηση οχημάτων.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu