Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δια μέσου του Έλληνα συνηγόρου της, Σπύρου Παππά, προσέφυγε η Εύα Καϊλή, κατά της απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου να άρει την ασυλία της, υποστηρίζοντας ότι είναι «παράνομη».
Η κα Καϊλή βρίσκεται στη φυλακή εδώ και τρεις μήνες και αντιμετωπίζει κατηγορίες που σχετίζονται με το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate που έχει συγκλονίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το EURACTIV, που δημοσιεύει την είδηση, σημειώνει πως η έφεση υποδηλώνει ότι η βασική προϋπόθεση για την άρση της ασυλίας ενός Ευρωβουλευτή, να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω για τη διάπραξη αδικήματος, δεν ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Το περιεχόμενο της προσφυγής δεν έχει δημοσιοποιηθεί.
Σύμφωνα με το Euractiv, η προσφυγή αφορά παλαιότερη υπόθεση που ήρθε στο φως μερικές μόλις ημέρες μετά από το σκάνδαλο Qatargate και αφορά στους μισθούς των βοηθών της στο Ευρωκοινοβούλιο.
Ωστόσο, ο κ. Παππάς επιδιώκει να προχωρήσει την υπόθεση ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι ακόμη και η έφοδος στο γραφείο της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν παράνομη.
«Το σφράγισμα των γραφείων της Καϊλή και των βοηθών της ήταν παραβίαση των εγκαταστάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου […] Αυτό θα μπορούσε να επιτραπεί μόνο μετά από άδεια του Δικαστηρίου της ΕΕ, αλλά δεν υπήρξε», δήλωσε.
Υπογράμμισε επίσης τη… χρονική «σύμπτωση» του Qatargate με το θέμα των μισθών, λέγοντας ότι το τελευταίο θα μπορούσε να είχε διευθετηθεί σε επίπεδο διοίκησης εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «όπως συνέβη σε πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάνω από 61.000 εισιτήρια στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- Τσίπρας: Η ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης δεν είναι μία εύκολη υπόθεση
- Πάνω από 20 δισ. δολάρια χρηματοδότησης αναμένεται να αντλήσει η Anthropic
- Ποινή έως και ισόβια και αφαίρεση Ιθαγένειας για το σμήναρχο που συνελήφθη για κατασκοπεία
- Διορία 48 ωρών από το υπουργείο Παιδείας στο ΑΠΘ για εξηγήσεις για τα σοβαρά επεισόδια
- Νεφέλη Τίτα: Η Ελληνίδα σημαιοφόρος στην Τελετή Εναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- Λάθος σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με οικονομικές επιπτώσεις 44 δισ. δολαρίων
- Επενδυτικό πακέτο 2 δισ. δολάρια από τη Σαουδική Αραβία για τη Συρία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








