Με κεντρικό σύνθημα «Αποχέτευση με… λίπη; Να μας λείπει! Αλλάζουμε συνήθειες, κρατάμε την αποχέτευση καθαρή», η ΕΥΑΘ ξεκινά μετά το Πάσχα την υλοποίηση εκτεταμένου προγράμματος προστασίας του αποχετευτικού της δικτύου από βρώσιμα λίπη και έλαια, με αποδέκτες κυρίως τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης του Δήμου Θεσσαλονίκης.
_x000D_
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο στόχος του προγράμματος είναι τριπλός: 1. να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις εστίασης για τα προβλήματα που ανακύπτουν από την ανεξέλεγκτη απόρριψη λιπών, ελαίων και υπολειμμάτων τροφών στο δίκτυο και τις εγκαταστάσεις αποχέτευσης, 2. να εκπαιδευτούν πάνω στις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης των υγρών αποβλήτων τους και, εντέλει, 3. να συμμορφωθούν με τις νομικές υποχρεώσεις τους που προκύπτουν από τον Ειδικό Κανονισμό Αποχέτευσης της EΥΑΘ (ΕΚΑ).
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
«Το πρόγραμμά μας για ‘αποχέτευση χωρίς λίπη’ είναι επωφελές και για τους επιχειρηματίες της εστίασης και για την EΥΑΘ, κυρίως όμως για το υδάτινο περιβάλλον μας και τη δημόσια υγεία. Είμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, να τους εξηγήσουμε, να τους κατευθύνουμε, να τους βοηθήσουμε να επιλέξουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε και τη νομική τους υποχρέωση να εκπληρώσουν βγάζοντας την ειδική άδεια αποχέτευσης και να ωφεληθούν οικονομικά επενδύοντας στην πρόληψη», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της EΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης. Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, «μέσω του ΕΚΑ, στις επιχειρήσεις που συμμορφώνονται παρέχεται και έκπτωση στα τέλη αποχέτευσης του προηγούμενου έτους».
_x000D_
Ο Ειδικός Κανονισμός Αποχέτευσης (ΕΚΑ) της EΥΑΘ Α.Ε. εγκρίθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 (ΦΕΚ425Β/15.09.2021). Ο ΕΚΑ καθορίζει τους όρους που πρέπει να πληροί ο φορέας άσκησης κάθε είδους οικονομικής δραστηριότητας κατά την οποία παράγονται υγρά απόβλητα, προκειμένου αυτά να διατεθούν στο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της EΥΑΘ ή να μεταφερθούν απευθείας στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων της εταιρείας. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να εγκαθιστούν κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε οι τιμές των φυσικοχημικών παραμέτρων των υγρών αποβλήτων τους που καταλήγουν στο δίκτυο της EΥΑΘ, να μην υπερβαίνουν τις ανώτατες επιτρεπόμενες. Εφόσον καλύπτουν την υποχρέωση αυτή, λαμβάνουν και την απαιτούμενη ειδική άδεια αποχέτευσης από την EΥΑΘ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Δανία: θέτει ηλικιακό όριο 15 ετών για την πρόσβαση σε social media
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Πρόταση για πάγια ρύθμιση 72 δόσεων για επιχειρήσεις
- Η Neurozen Nootropic υποδέχεται τη Βαλεντίνα Κόρδη στο τιμόνι του μάρκετινγκ
- MENS Α.Ε.: Επένδυση 12,5 εκατ. για δημιουργία κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας
- Ομιλος Jumbo: Αύξηση 8% των πωλήσεων στο 10μηνο του 2025
- Γερμανία – Βολιβία: Συνεργασία με έμφαση σε λίθιο και σπάνιες γαίες
- Αρβανιτάκης Fruit: Σε καθεστώς ενίσχυσης επενδυτικό της σχέδιο στον κλάδο της αγροδιατροφής
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








