Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε €0,09 από €0,08 πέρυσι
Η εταιρεία ΕΥΑΘ Α.Ε. (Εταιρεία Υδρευσης και Αποέτευσης Θεσσαλονίκης) ανακοίνωσε θετικά οικονομικά αποτελέσματα για το Α’ εξάμηνο του 2025. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε €41,4 εκατ., αυξημένος 3,2% σε σχέση με τα €40,1 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Τα λειτουργικά κέρδη EBITDA σημείωσαν μεγαλύτερη αύξηση +17,7% στα €7,9 εκατ. και περιθώριο 19,2% έναντι 15,9% το α’ εξάμηνο του 2024.
Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €4,9 εκατ., αυξημένα κατά 11,3% και τα καθαρά κέρδη στα €3,3 εκατ., σημειώνοντας άνοδο 5,6%.
Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε €0,09 από €0,08 πέρυσι.
Η αύξηση των εσόδων προήλθε κυρίως από πωλήσεις υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε σε €10,3 εκατ. (-9,9%) λόγω της επίδρασης της διερμηνείας ΕΔΔΠΧΑ 12. Παρά τη μείωση αυτή, τα λειτουργικά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 19,7% στα €4,4 εκατ.
Επενδυτικό πρόγραμμα
Η ΕΥΑΘ υλοποιεί επενδυτικό πλάνο €359 εκατ. έως το 2029, εστιάζοντας:
Στη δημιουργία νέων υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης.
Στην αναβάθμιση τεχνολογιών και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Στη μείωση του ανθρακικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
Οι επενδύσεις του Α’ εξαμήνου έφτασαν τα €7,5 εκατ. έναντι €4,6 εκατ. το 2024.
Δηλώσεις διοίκησης
Ο πρόεδρος κ. Άγις Παπαδόπουλος τόνισε τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης, της αποτελεσματικής διαχείρισης υδάτινων πόρων και της στήριξης της κοινωνίας, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος κ. Άνθιμος Αμανατίδης επεσήμανε την ισχυρή ρευστότητα και τον μηδενικό δανεισμό που δίνουν ευελιξία για μελλοντικές προκλήσεις.
Η ΕΥΑΘ, με σταθερή κερδοφορία, ισχυρό ισολογισμό και σημαντικές επενδύσεις, ενισχύει τον ρόλο της ως κορυφαία εταιρεία ύδρευσης και αποχέτευσης στην Ελλάδα, προωθώντας παράλληλα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τέμπη: Μετά την κοινωνική κατακραυγή, δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή του γιού του
- Κομισιόν: Ανώτατο όριο 15% στους δασμούς των ΗΠΑ για τα φαρμακευτικά προϊόντα των ευρωπαϊκών εταιρειών
- Aegean: Παρέχει ευελιξία σε όσους ταξιδέψουν 1η Οκτωβρίου, ημέρα απεργίας ΑΔΕΔΥ
- ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία 3μηνων εντόκων γραμματίων στην 1η Οκτωβρίου για 500 εκατ. ευρώ
- Καταγγελίες Παύλου Ασλανίδη στον Focus FM για ρουσφέτια και πιέσεις από τον βουλευτή Γιώργο Σταμάτη στην υπόθεση Τεμπών
- ΟΣΕ: O CEO δεν παίρνει μισθό 9.000 ευρώ, αλλά μόνο 4.900
- Lidl Ελλάς: Απέσπασε 4 βραβεία για την ενεργειακή της αριστεία
- Ερντογάν για Αν. Μεσόγειο: «Είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε το μερίδιό μας από τους ενεργειακούς πόρους»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις