Τέσσερα κατασκευαστικά σχήματα, σε κοινοπραξίες, κατέθεσαν προσφορές στον διαγωνισμό που προωθεί η ΕΥΔΑΠ για την επιλογή αναδόχου του έργου «Κατασκευή Δικτύων Ακαθάρτων και Αγωγών Μεταφοράς Ακαθάρτων σε περιοχές του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας», εκτιμώμενου ύψους 91 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).
_x000D_
Σύμφωνα με πληροφορίες, το «παρών» στη διαδικασία έδωσαν οι INTRAKAT – ΑΚΤΩΡ, ΕΡΕΤΒΟ – ΕΚΤΕΡ – ΤΕ.ΝΑ., ΘΕΜΕΛΗ – ΧΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ – ΕΡΓΩ – ΕΛΤΕΡΓΑ – ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ και ΕΡΓΟΡΟΗ – TEDRA – ΧΩΡΟΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΡΓΟΔΟΜΙΚΗ. Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα περιβαλλοντικά projects που προωθεί η εισηγμένη στο «μέτωπο» της Ανατολικής Αττικής (επενδύσεις συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ). Επί της ουσίας, από τα μεγάλα γκρουπ συμμετείχε μόνο το κοινό σχήμα INTRAKAT – ΑΚΤΩΡ και απείχαν οι ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ενώ συμμετείχαν σχήματα χαμηλότερου μεγέθους που όμως συνηθίζουν να διεκδικούν τέτοια έργα της ΕΥΔΑΠ και έχουν αυξημένη τεχνογνωσία.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Αντικείμενο του έργου αποτελεί η κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων (εσωτερικών δικτύων, συλλεκτήριων αγωγών, αντλιοστασίων προσαγωγής ή ανύψωσης μετά των καταθλιπτικών αγωγών) σε περιοχές του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας, όπως φαίνεται στο συνημμένο σχέδιο Γενικής Διάταξης Έργων Αποχέτευσης Ακαθάρτων. Επιπλέον, στο έργο περιλαμβάνεται και η κατασκευή των εξωτερικών διακλαδώσεων -συνδέσεων των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης των έργων ορίστηκε σε 40 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
_x000D_
Το συνολικό μήκος των αγωγών που θα κατασκευαστούν ανέρχεται σε περίπου 192,5 χλμ. και τα φρεάτια επίσκεψης σε 4.496 τεμάχια. Προβλέπεται η κατασκευή πέντε Α/Σ προσαγωγής (τεσσάρων στην Αρτέμιδα και ενός στα Σπάτα) και δύο Α/Σ ανύψωσης (στην Αρτέμιδα). Περιλαμβάνεται και η κατασκευή των εξωτερικών διακλαδώσεων των όμορων ακινήτων συνολικού αριθμού 10.000 συνδέσεων.
_x000D_
Το σύνολο των αποχετευόμενων περιοχών θα οδηγείται – είτε βαρυτικά είτε διαμέσου αντλιοστασίου και καταθλιπτικού αγωγού – στο προβλεπόμενο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) των Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος, το οποίο χωροθετείται στη θέση «Πλατύ Χωράφι – Έτος Στέκο» εντός των ορίων του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας και συγκεκριμένα στα ΒΑ όρια της Δ.Ε. Σπάτων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φωτιές σε δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού: Η αυτοψία έβγαλε 15 κτίρια κατεδαφιστέα
- Δεκαπενταύγουστος: Ποια σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά παρά την αργία
- Ευρωπαϊκές αγορές: Kέρδη εν αναμονή της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
- Φωτιά στην Αχαΐα: Προθεσμία για την Κυριακή πήραν οι δύο από τους συλληφθέντες
- Τραμπ: Η συνάντησή μου με τον Πούτιν έχει «25% πιθανότητα να αποτύχει εντελώς»
- Πελετίδης κατά κυβέρνησης: Αντί να απολογούνται, ζητάνε και τα ρέστα ενώ οι εστίες της Πάτρας ακόμα «καπνίζουν»
- Times of Israel: Ο δήμος της Ιερουσαλήμ «πάγωσε» τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Πατριαρχείου
- Χρηματιστήριο: Έκλεισε την δεύτερη σερί εβδομάδα κερδών με +2,71% – Άλμα 5,33% από Optima bank
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις