Στη σωστή κατεύθυνση το σχέδιο παραγωγικού μετασχηματισμού της οικονομίας, αναφέρει η πρόεδρος Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου
Με αφορμή την παρουσίαση του σχεδίου παραγωγικού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης η Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το σχέδιο παραγωγικού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας που παρουσίασε η κυβέρνηση για την ενίσχυση των επενδύσεων και της βιομηχανίας, κινείται στην σωστή κατεύθυνση, ενσωματώνοντας μεγάλο μέρος των σχετικών προτάσεων του ΕΒΕΑ.
Η διοχέτευση πόρων για τη μετάβαση σε μια βιώσιμη και με εξαγωγικό προσανατολισμό βιομηχανία αποτελεί προϋπόθεση για τη σύγκλιση της Ελλάδας με ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης. Ζητούμενο είναι η σημαντική επιτάχυνση της αύξησης των ιδιωτικών επενδύσεων παγίου κεφαλαίου, από 14% του ΑΕΠ σήμερα σε 22-23%, ώστε να προσεγγίσουμε τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μετάβαση από μια οικονομία χαμηλής εξειδίκευσης και χαμηλής έντασης τεχνολογίας σε μια οικονομία μέσης και υψηλής έντασης τεχνολογίας, είναι το επόμενο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε.
Το σχέδιο για τον παραγωγικό μετασχηματισμό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο βαθμό που θα συμπληρωθεί με φορολογικά κίνητρα και παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους ενέργειας στη βιομηχανία, μπορεί να συμβάλει σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Jan Κaras: Ο CEO του ΟΠΑΠ επενδύει στην Ελλάδα
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις