Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,09%
Οριακά χαμηλότερα έκλεισαν τελικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, αν και στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κινήθηκαν σε θετικά εδάφη, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό, λαμβάνοντας υπόψιν και το ενδεχόμενο να ρίχνει ρυθμούς η οικονομική ανάπτυξη.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,09%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,04% στις 8.376 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 0,03% στις 18.906 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,13% στις 7.630 μονάδες.
Παρά τις αναταράξεις στις αρχές του Αυγούστου, οι τρεις δείκτες έκλεισαν με κέρδη τον μήνα, όπως και την εβδομάδα. Ο FTSE 100 κέρδισε 0,6% στην εβδομάδα και 2,5% στον μήνα, ο DAX είχε +1,5% και +7% αντίστοιχα, και ο CAC 40 έκλεισε στο +0,7% και +5,2% σε εβδομάδα και μήνα.
Βέβαια, οι αγορές βλέπουν τους δείκτες πληθωρισμού στις μεγάλες οικονομίες να πέφτουν κατακόρυφα, συντηρώντας επίσης και ένα σενάριο ύφεσης στην περιοχή της Ευρωζώνης. Άλλωστε και η αναπτυξιακή δυναμική παραμένει χαμηλή, παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ήδη έχει προχωρήσει σε μείωση επιτοκίου και ενδεχομένως να συνεχίσει αυτή την πολιτική.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τι σηματοδοτεί η είσοδος της Alter Ego Media στα ζωντανά θεάματα μέσω της εταιρείας του Διονύση Παναγιωτάκη
- Πιερρακάκης στα 20χρονα του Bruegel: «Χρειαζόμαστε μια ενιαία αγορά όχι 27 εκδοχές της»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα μετά τα αμετάβλητα επιτόκια της ΕΚΤ
- Εργαζόμενοι ΕΛΤΑ για κλείσιμο καταστημάτων: Εφαρμόζεται «σχέδιο Αρμαγεδδώνας»
- Placement για το 3,7% των μετοχών της HelleniQ Energy
- CrediaBank: Παραιτήθηκε από το ΔΣ η Δέσποινα Δοξάκη
- Τέμπη: Ξανά διακοπή στη δίκη με τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας
- CPI: Υποχώρηση εσόδων και ζημιογόνο αποτέλεσμα – Σε εξέλιξη εταιρικός μετασχηματισμός
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
 
 





