Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,21% στις 517,62 μονάδες
Με απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές μετρούν αντίστροφα για την συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη και τη Συνέντευξη Τύπου της Κριστίν Λαγκάρντ αναμένοντας νέα σήματα σχετικά με τις μειώσεις των επιτοκίων.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,21% στις 517,62 μονάδες με όλους τους κλάδους αλλά και τα μεγάλα χρηματιστήρια να διαπραγματεύτηκαν στο κόκκινο. Οι μετοχές εξόρυξης κατέγραψαν απώλειες 1,6%, ενώ ο κλάδος των ταξιδιών ενισχύθηκε κατά 0,9%. Ο Eurostoxx 50 αποδυναμώθηκε 0,67% στις 4.949 μονάδες.
Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου κατέγραψε πτώση 0,22% στις 8.164 μονάδες ενώ ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχώρησε 0,42% στις 18.521 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 διολίσθησε 0,69% στις 7.580 μονάδες.
Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με οριακά κέρδη 0,02% στις 34.369 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 με απώλειες 0,47% βρέθηκε στις 11.090 μονάδες.
Στο ταμπλό, η μετοχή της Hugo Boss υποχώρησε 7,48%, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακά απώλειες και -10%, μετά την καθοδική αναθεώρηση του guidance των πωλήσεών της. Ο γερμανικός οίκος μόδας είναι η τελευταία προσθήκη στον κατάλογο των επιχειρήσεων στον τομέα των ειδών πολυτελείας, που προειδοποιεί για επίμονα «δεινά» κατά την τρέχουσα χρονιά. Ειδικότερα, το brand μόδας από την Γερμανία επεσήμανε πως αναμένει ότι οι πωλήσεις για ολόκληρο το έτος θα αγγίξουν μέχρι και τα 4,35 δισ. ευρώ, σε μία υποβάθμιση των προοπτικών από την προηγούμενη πρόβλεψη που έκανε λόγο για τζίρο έως και 4,45 δισ. ευρώ.
Επίσης, με «άλμα» σχεδόν 6% – ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει και πάνω από 14% – ολοκλήρωσε τις συναλλαγές η μετοχή της βρετανικής αλυσίδας λιανικής τροφίμων Ocado, αφού ανακοίνωσε σημαντική μείωση των απωλειών, καθώς η εισηγμένη εταιρεία σημείωσε «καλή πρόοδο» και είδε τις ταμειακές ροές να βελτιώνονται. Τα τελευταία αποτελέσματα για το εξάμηνο έως τις 2 Ιουνίου 2024, αποκάλυψαν ότι ο όμιλος πραγματοποίησε ζημία 154 εκατ. λιρών, μια σημαντική πτώση από τις ζημιές των 290 εκατ. λιρών την ίδια περίοδο πέρυσι, αποτέλεσμα καλύτερο από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύαμε
- Κίνα: Μειώνει τους δασμούς στις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από την ΕΕ
- Επιστροφή Γιάννου Γρίβα στη Novibet ως Executive Director of Sports
- Ευρωζώνη: Οριακή μείωση στο 2,1% των κενών θέσεων εργασίας το γ΄τρίμηνο – Στο 1,8% στην Ελλάδα
- Κρεμλίνο: Εκεχειρία τα Χριστούγεννα στην Ουκρανία μόνο με επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας
- Eurostat: Το 32,7% των Ευρωπαίων έκανε χρήση τεχνητής νοημοσύνης το 2025 – Στο 44,1% οι Έλληνες
- Κινεζικός δορυφόρος πέρασε σε απόσταση 200 μέτρων από δορυφόρο Starlink
- ΕΛΣΤΑΤ: Ηπια άνοδος στην επιβατική κίνηση, “φρένο” στα εμπορεύματα στα λιμάνια το β’ τρίμηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







