Ο Stoxx 600 συνέχισε για δεύτερη ημέρα σε θετικό έδαφος προσθέτοντας 0,68% στις 488,54 μονάδες
Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να σταθμίζουν τα στοιχεία για την ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου το δ’ τρίμηνο και να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στον νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων.
Ως προς τα ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 συνέχισε για δεύτερη ημέρα σε θετικό έδαφος προσθέτοντας 0,68% στις 488,54 μονάδες. Ο κατασκευαστικός κλάδος ενισχύθηκε κατά 1,1%, ενώ οι μετοχές ενέργειας υποχώρησαν κατά 0,9%. Τα κέρδη οδήγησε ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας με άνοδο 2%, με τη γαλλική Renault να καταγράφει άλμα 6,3% μετά την ανακοίνωση μιας γενναίας αύξησης του μερίσματος και την επανάληψη του στόχου για διψήφια λειτουργικά περιθώρια κέρδους έως το 2030.
Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,6% στις 17.046,69 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 πρόσθεσε 0,86% στις 7.743,42 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,38% στις 7.597,53 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 1,17% στις 31.694,44 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει μικρά κέρδη 0,11% στις 9.927,30 μονάδες.
Ως προς τα εταιρικά αποτελέσματα, η Commerzbank ανακοίνωσε σήμερα άλμα 55% στα κέρδη της για το σύνολο του έτους, εμφανίζοντας τα καλύτερα αποτελέσματα για τα τελευταία 15 χρόνια. Η μετοχή της σημείωσε άλμα 5,5%.
Η Airbus στο μεταξύ θα προχωρήσει στη διανομή έκτακτου μερίσματος 1 ευρώ ανά μετοχή. Ο κολοσσός της αεροδιαστημικής βιομηχανίας ανακοίνωσε υψηλότερα έσοδα και παραγγελίες για το 2023, αλλά πτώση στα κέρδη ανά μετοχή. O τίτλος της Airbus έχασε 0,9%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: «Το τέλος των 3 ευρώ δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών»
- Aktor: Σε ιδιώτες επενδυτές το 53,6% των ομολογιών – Στο 4,70% η τελική απόδοση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη και το βλέμμα σε ΕΚΤ και BoE
- Jumbo: Έναρξη διαδικασιών απορρόφησης της θυγατρικής «HERALD GREECE 2»
- Ideal: Στις 12 Ιανουαρίου η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Δήμας: «Το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά εντάσσεται στη σύμβαση παραχώρησης του ΒΟΑΚ»
- Κώστας Γεράρδος (ΣΕΛΠΕ): «Στην Ευρώπη χτίζεται ένα παράλληλο εμπόριο χωρίς κανόνες»
- Υπερταμείο: Ξεκινάει ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








