Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1%, καταγράφοντας κέρδη πάνω από 2% στην εβδομάδα ΄Εκτίναξη 190% για Rolls-Royce
Με σημαντικά έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, αποτυπώνοντας για ακόμη μία φορά την ικανοποίηση των επενδυτών για τα στοιχεία της Eurostatαπό από το μέτωπο του πληθωρισμού.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1%, καταγράφοντας κέρδη πάνω από 2% στην εβδομάδα. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,26% στις 7.504 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,84% στις 15.919 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,91% στις 7.233 μονάδες.
Στην εβδομάδα, ο FTSE 100 σημείωσε κέρδη 1,9%, ο DAX ενισχύθηκε κατά 4,5% και ο CAC 40 κέρδη 2,7%.
Σε επίπεδο τίτλων, η Rolls-Royce έφτασε σε υψηλό 52 εβδομάδων σήμερα, μετά από άνοδο κατά περίπου 190% σε ένα χρόνο. Η βρετανική εταιρεία αεροδιαστημικής και άμυνας έχει υποστεί σημαντικές οικονομικές αλλαγές από τότε που ο διευθύνων σύμβουλος Tufan Erginbilgic ανέλαβε τον Ιανουάριο και παρουσίασε ένα σχέδιο για την ενίσχυση της επιχείρησης.
Από την άλλη, πτώση 10% σημείωσαν οι μετοχές της Volvo Cars, αφού η κινεζική μητρική εταιρεία της αυτοκινητοβιομηχανίας Geely άρχισε να πουλά μέρος της μετοχής της.
Αν και άρχισαν επιφυλακτικά ανοδικά, οι αγορές αντέδρασαν θετικά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου 2023 στην Ευρωζώνη. Η τελική ένδειξη για τις τιμές καταναλωτή της ευρωζώνης έδειξε απότομη επιβράδυνση, με τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου να ανέρχεται στο 2,9% σε σύγκριση με 4,3% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, τη Eurostat.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέο πλήγμα ΗΠΑ κατά σκάφους στην Καραϊβική
- Hράκλειο Κρήτης: ΚΥΑ για στεγαστική συνδρομή στους σεισμόπληκτους – Επισκευές με καθορισμένη τιμή ανά τ.μ. και προσαύξηση 10%
- Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς
- Έρχονται νέες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια της χώρας
- Τσικνοπέμπτη με κατάσχεση 4,8 εκατ. τόνων ληγμένου κρέατος στο Καπανδρίτι
- “Πράσινο φως” για δάνειο ΔΝΤ 8,2 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία
- Γιατί ο Μασκ είναι αισιόδοξος για την αποτίμηση της Tesla
- Ξεκίνησε το διήμερο “θρίλερ” στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών – Μάχη σώμα με σώμα ΠΑΣΟΚ Vs ΠΑΣΚΕ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








