Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,23%, με τον κλάδο του πετρελαίου να χάνει 1,28%
Με μικρές αρνητικές διακυμάνσεις έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, τηρώντας επί της ουσίας στάση αναμονής για τις αποφάσεις πολιτικής της Federal Reserve, η οποία συνεδριάζει σήμερα και αύριο.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,23%, με τον κλάδο του πετρελαίου να χάνει 1,28%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,03% στις 7.542 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,02% στις 16.791 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,11% στις 7.543 μονάδες.
Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Royal Mail International Distributions Services κέρδισαν περισσότερο από 9%, αφού η Bank of America αναβάθμισε τη μετοχή σε buy, από neutral προηγουμένως, λόγω μιας πολλά υποσχόμενης συμφωνίας για την αναδιάρθρωση της εταιρείας.
Εκτός από τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών, οι διεθνείς αγορές έδειξαν να αξιολογούν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ο οποίος υποχώρησε στο 3,1%, όπως αναμενόταν. Ο δείκτης θα δώσει τον βασικό οδηγό για τις πιθανές αποφάσεις πολιτικής από την Federal Reserve. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Federal Reserve ξεκινά τη διήμερη συνεδρίασή της, όπου θα συζητήσει την τελευταία της πολιτική επιτοκίων και θα εκδώσει οικονομικές προβλέψεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αποκαθήλωση Μητσοτάκη από Αντώνη Σαμαρά
- Κριτική σε Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική από Κώστα Καραμανλή
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Κάτω από 5% η συμμετοχή της Regina Company
- Φον ντερ Λάιεν: Λόγω αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν θα μειώσουμε το πλαφόν στο ρωσικό
- Τραμπ: «Ο Χαμενεί είναι εύκολος στόχος, αλλά δεν θα τον βγάλουμε από τη μέση, προς ώρας…»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες καθώς η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν κλιμακώνεται
- Ideal: Την Τετάρτη 18 Ιουνίου σε διαπραγμάτευση 8 εκατ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο
- Alpha Bank: Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις