Ο Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,6% στις 497,58 μονάδες, με τον τεχνολογικό κλάδο να καταγράφει κέρδη 1,6%
Με κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση του Μαρτίου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης να μονοπωλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον στον απόηχο των ενθαρρυντικών μετρήσεων χθες για τις μεγαλύτερες οικονομίες της περιοχής.
Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κέρδισε 0,6% στις 497,58 μονάδες, με τον τεχνολογικό κλάδο να οδηγεί τα κέρδη σημειώνοντας άνοδο 1,6%. Στον αντίποδα, οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών υποχώρησαν κατά 0,7%.
Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,32% στις 17.735,07 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 πρόσθεσε 0,09% στις 7.934,17 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,69% και σκαρφάλωσε στις 7.682,50 μονάδες.
Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 1,08% στις 32.934,29 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,63% στις 10.064,70 μονάδες.
Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι μετοχές της Grifols σημείωσαν άνοδο περισσότερο από 20%, αφού η ισπανική φαρμακευτική εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει να υπερδιπλασιάσει τις λειτουργικές ταμειακές της ροές το 2024, ενώ άλμα 18% κατέγραψε και η Daimler Truck, καθώς αύξησε το μέρισμά της και ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 2 δισ. ευρώ.
Επίσης, οι μετοχές του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα ITV εκτινάχθηκαν περισσότερο από 15% μετά την ανακοίνωση της πώλησης του μεριδίου του 50% στην υπηρεσία ροής Britbox International στα στούντιο του BBC για 255 εκατομμύρια στερλίνες, ενώ στον αντίποδα, η ελβετική εταιρεία μεταφορών και logistics Kuehne & Nagel σημείωσε πτώση 13% αφού ανέφερε ότι τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν περισσότερο από το μισό λόγω του υψηλότερου κόστους και της αδυναμίας στο τμήμα θαλάσσιων μεταφορών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αποκαθήλωση Μητσοτάκη από Αντώνη Σαμαρά
- Κριτική σε Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική από Κώστα Καραμανλή
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Κάτω από 5% η συμμετοχή της Regina Company
- Φον ντερ Λάιεν: Λόγω αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν θα μειώσουμε το πλαφόν στο ρωσικό
- Τραμπ: «Ο Χαμενεί είναι εύκολος στόχος, αλλά δεν θα τον βγάλουμε από τη μέση, προς ώρας…»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες καθώς η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν κλιμακώνεται
- Ideal: Την Τετάρτη 18 Ιουνίου σε διαπραγμάτευση 8 εκατ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο
- Alpha Bank: Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις