Ο δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,1%, με τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων να χάνει 1,4%
Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, προσπαθώντας να αφομοιώσουν τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα, ενώ αναμένουν την απόφαση νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,1%, με τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων να χάνει 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,18% στις 7.652 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,08% στις 16.959 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,09% στις 7.684 μονάδες.
Πλούσια σε ανακοινώσεις αποτελεσμάτων η σημερινή ημέρα, με τις φαρμακευτικές Novo Nordisk και Novartis, αλλά και την τράπεζα Santander να βρίσκονται στο επίκεντρο. Οι μετοχές της Novo Nordisk σημειώνουν άνοδο 3,4%, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης για το φάρμακο απώλειας βάρους Wegovy και το φάρμακο για τον διαβήτη Ozempic.
Εν τω μεταξύ, η H&M σημειώνει βουτιά 7,4% καθώς έκανε μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση νέου CEO και δεν ικανοποίησε τις προβλέψεις για τα λειτουργικά κέρδη. Επίσης, απώλειες 4,5% και για την Novartis, αν και ανακοίνωσε 10% αύξηση στις καθαρές πωλήσεις και 18% υψηλότερα βασικά λειτουργικά έσοδα. Ωστόσο, τα βασικά καθαρά έσοδα ήταν κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις