Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,6% στις 474,94 μονάδες
Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο τέλος μιας δύσκολης εβδομάδας, με τους επενδυτές να ετοιμάζονται για τα κρίσιμα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη μετά τις μετρήσεις της Πέμπτης που έδειξαν ότι οι τιμές σε Γερμανία και Γαλλία πέρασαν πάλι σε ανοδική τροχιά στο τέλος του 2023.
Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,6% στις 474,94 μονάδες. Ο δείκτης κέρδισε χθες 0,7%, μετά από δύο διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις.
Ο γερμανικός DAX χάνει 0,7% στις 16.502,34 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί σε ποσοστό 0,8% στις 7.395,18 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,6% στις 7.680,11 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,7%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,6%.
Οι επενδυτές περιμένουν και τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ για την πορεία της απασχόλησης και για το πότε η αμερικανική Federal Reserve θα ξεκινήσει τις μειώσεις των επιτοκίων της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αποκαθήλωση Μητσοτάκη από Αντώνη Σαμαρά
- Κριτική σε Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική από Κώστα Καραμανλή
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Κάτω από 5% η συμμετοχή της Regina Company
- Φον ντερ Λάιεν: Λόγω αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν θα μειώσουμε το πλαφόν στο ρωσικό
- Τραμπ: «Ο Χαμενεί είναι εύκολος στόχος, αλλά δεν θα τον βγάλουμε από τη μέση, προς ώρας…»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες καθώς η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν κλιμακώνεται
- Ideal: Την Τετάρτη 18 Ιουνίου σε διαπραγμάτευση 8 εκατ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο
- Alpha Bank: Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις