Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 βρίσκεται σε απόσταση βολής από το ιστορικό υψηλό του
Σε τροχιά να κλείσουν το έτος ακόμη υψηλότερα κινούνται στην τελευταία συνεδρίαση για φέτος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την αισιοδοξία ότι το επόμενο έτος θα ξεκινήσουν οι μειώσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες να τροφοδοτεί την αγοραστική διάθεση των επενδυτών, αν και ο όγκος των συναλλαγών παραμένει περιορισμένος λόγω της εορταστικής περιόδου.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 βρίσκεται σε απόσταση βολής από το ιστορικό υψηλό του. Ειδικότερα, σήμερα στο ταμπλό, ο δείκτης των blue chips σημειώνει κέρδη 0,25% και κινείται στις 479,28 μονάδες, κυριολεκτικά μια ανάσα από το ρεκόρ των 483,44 μονάδων που κατέγραψε τον Νοέμβριο του 2021. Ο δείκτης έχει σημειώσει κέρδη άνω του 12% φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG, σβήνοντας σχεδόν τις απώλειες του 2022.
Στις επιμέρους αγορές, ο γερμανικός δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 0,27% και κινείται στις 16.747,41 μονάδες, διευρύνοντας τα κέρδη του για το σύνολο του έτους σχεδόν στο 20%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,38%, στις 7.563,48 μονάδες, βάζοντας πλώρη να κλείσει το 2023 με άλμα άνω του 16%.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 προσθέτει 0,16% και κινείται στις 7.734,89 μονάδες, και αναμένεται να ολοκληρώσει τη χρονιά 3,64% υψηλότερα.
Αξιόλογα κέρδη σημειώνει και ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB, που ενισχύεται κατά 0,38% στις 30.443 μονάδες, όπως και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη, που κινείται στις 10,114,50 μονάδες, με άνοδο 0,28%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αποκαθήλωση Μητσοτάκη από Αντώνη Σαμαρά
- Κριτική σε Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική από Κώστα Καραμανλή
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Κάτω από 5% η συμμετοχή της Regina Company
- Φον ντερ Λάιεν: Λόγω αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν θα μειώσουμε το πλαφόν στο ρωσικό
- Τραμπ: «Ο Χαμενεί είναι εύκολος στόχος, αλλά δεν θα τον βγάλουμε από τη μέση, προς ώρας…»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες καθώς η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν κλιμακώνεται
- Ideal: Την Τετάρτη 18 Ιουνίου σε διαπραγμάτευση 8 εκατ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο
- Alpha Bank: Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις