Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,19% στις 525,3 μονάδες
Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Πέμπτης οι ευρωπαϊκές αγορές, επηρεασμένες από τα κέρδη που κατέγραψαν νωρίτερα τα ασιατικά χρηματιστήρια.
Αναλυτικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,19% στις 525,3 μονάδες, με σχεδόν όλους τους τομείς να βρίσκονται σε θετικό έδαφος. Ο κλάδος των εξορύξεων και των οικιακών αγαθών έκλεισαν 4,4% υψηλότερα, ενώ οι μετοχές της τεχνολογίας ενισχύθηκε 3%. Ο Eurostoxx 50 πρόσθεσε 2,3% στις 5.029 μονάδες.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 1,59% στις 19.220 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 με +2,33% ανήλθε στις 7.742 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,20% στις 8.284 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ισχυροποιήθηκε 1,68% στις 34.409 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άνοδο 1,43% στις 11.960 μονάδες.
Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της H&M σημείωσε πτώση 4,6% την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης, αφού η εταιρεία – κολοσσός της λιανικής πώλησης μόδας παρουσίασε αστοχία στα λειτουργικά κέρδη και δεν αναμένει πλέον να πιάσει τον στόχο του περιθωρίου κερδών για το σύνολο του έτους. Η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά περιθώρια πλήρους έτους για το 2022 και το 2023 ήταν 3,2% και 6,2% αντίστοιχα και η H&M είχε προειδοποιήσει τον Ιούνιο ότι παράγοντες όπως το κόστος υλικών και το ξένο νόμισμα είχαν κάνει πιο δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος του 2024.
Στον αντίποδα, οι μετοχές των γιγάντων στον χώρο του luxury, LVMH και Kering ενισχύθηκαν 9,5% και 9,6% αντίστοιχα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ: «Θα μιλήσω με τον Σι στο τέλος της εβδομάδας – Οι δασμοί δεν θα επανέλθουν στο 145%»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκαναν το 3Χ3 με αέρα από τις αμοιβαίες μειώσεις δασμών ΗΠΑ – Κίνας
- Google: Η ιταλική Moltiply κατέθεσε μήνυση και ζητά αποζημίωση 3 δισ. ευρώ
- Εθνική Τράπεζα: Ολοκλήρωση της συναλλαγής Frontier III
- Τραμπ: «Ανοιχτό» το ενδεχόμενο να πάω στην Τουρκία για τις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας
- Eurobank: Αγορά 750.110 ιδίων μετοχών με μέση τιμή 2,4789 ευρώ ανά μετοχή
- Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Μειωμένα 8,1% στα 26,2 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο
- Χρηματιστήριο: Πάνω και από τις 1.770 μονάδες – Νέο «ξέσπασμα» από τις τράπεζες – Ράλι 6,97% από ElvalHalcor
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις