Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,16% στις 610,62 μονάδες
Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το βλέμμα των επενδυτών παρέμεινε στραμμένο προς το Ιράν, όπου οι γεωπολιτικές εξελίξεις ήταν και σήμερα συνεχείς, ενώ εξέτασαν την είδηση για ποινική έρευνα κατά του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,16% στις 610,62 μονάδες, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημείωσε άνοδο 0,32% στις 6.016 μονάδες.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη πρόσθεσε 0,66% στις 25.424 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 απώλεσε 0,04% στις 8.358 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με +0,14% στις 10.138 μονάδες.
Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε οριακά κέρδη στις 45.721 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,06% στις 17.660 μονάδες.
Στο ταμπλό, η μετοχή της BE Semiconductor στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ σημείωσε άλμα 7,3% αφότου ανακοίνωσε ότι αναμένει ότι οι παραγγελίες για το τέταρτο τρίμηνο θα ξεπεράσουν τα 250 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 43% από τα 174,7 εκατ. ευρώ που καταγράφηκαν το τρίτο τρίμηνο και αύξηση 105% σε ετήσια βάση.
Επιπλέον, η μετοχή της Heineken στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ απώλεσε πάνω από 4% μετά την ανακοίνωση του Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου Dolf van den Brink ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση του στις 31 Μαΐου.
Η μετοχή της Abivax στο Χρηματιστήριο της Γαλλίας έκλεισε με κέρδη 5% καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το CNBC παραμένει αντικείμενο φημών για εξαγορά. Η μετοχή της εταιρείας, η οποία σημείωσε άνοδο σχεδόν 1.700% πέρυσι, παρουσίασε έντονες διακυμάνσεις την περασμένη εβδομάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Σε άλλον βγάλανε το όνομα, όμως άλλος έχει τη χάρη και την ευθύνη
- Το σχέδιο τριετίας του Υπερταμείου για εκσυγχρονισμό υποδομών, προσέλκυση επενδυτών και έμφαση στη νέα οικονομία – Στόχος μερίσματα 700 εκατ. στο Δημόσιο
- Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ Ν. 3556/2007: Γνωστοποίηση Σημαντικών Συμμετοχών Ν. 3556/2007
- Ο Τραμπ «αδειάζει» τον Ρούμπιο: Το Ισραήλ δεν ανάγκασε τις ΗΠΑ να επιτεθούν στο Ιράν – To «καρφί» για τον Στάρμερ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Η μεγαλύτερη πτώση για τον Stoxx 600 από τον Απρίλιο του 2025
- Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από Λάρνακα έως τις 6/3
- ElvalHalcor: Στα 109,5 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025, μέρισμα 0,11 ανά μετοχή
- Ενέδρα και άγριος ξυλοδαρμός στον επικεφαλής της Cepal
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








