Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε οριακά 0,09% στις 546 μονάδες
Στην ψύχραιμη αντιμετώπιση των Βρυξελλών απέναντι στις νέες απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για επιπλέον δασμούς 30% στην ΕΕ στάθηκαν οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν ήπιες απώλειες στους δείκτες.
Πάντως, είναι σαφές ότι στις αγορές έχει επανέλθει η νευρικότητα αναφορικά με την προοπτική ενός εμπορικού πολέμου.
Έτσι, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε τελικά οριακά κατά 0,09% στις 546 μονάδες με μεγαλύτερο βαρίδι τον κλάδο αυτοκινήτου, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Volkswagen και η Mercedes-Benz, θα δεχτούν σημαντικό πλήγμα σε περίπτωση εφαρμογής των δασμών.
Στις μεγάλες αγορές της περιοχής, ο γερμανικός DAX σημείωσε κάμψη ύψους 0,39% στις 24.160 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,27% στις 7.808 μονάδες, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,64% στις 8.998 μονάδες, καθώς η βρετανική οικονομία ευνοείται υπό τα νέα δασμολογικά δεδομένα έναντι της οικονομίας της ΕΕ μετά το εμπορικό deal Στάρμερ και Τραμπ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Προοδευτική: Αίτημα δύο μετόχων για ΓΣ με θέμα την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ
- Λίντσεϊ Γκρέιαμ: Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής απειλεί τη Σ. Αραβία με «συνέπειες» επειδή δεν πλήττει το Ιράν
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μετρίασαν τις απώλειες με το βλέμμα στις τιμές του πετρελαίου
- Ευρώπη Holdings: Ο Ιγνάτιος Κόκκαλης επικεφαλής Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων
- Πούτιν για διανομή πετρελαίου: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε ξανά με τους Ευρωπαίους
- ΕΧΑΕ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση 1 Απριλίου για αλλαγές στο καταστατικό και τις αμοιβές
- Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στο Ιράν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







